Oracle optrapper copyright-krig: Kræver 62 milliarder for Java i Android

Google skal betale over 60 milliarder kroner i erstatning for at bruge Java-API’er i Android, hvis amerikansk domstol giver Oracle medhold.

Den årelange copyrightstrid mellem Google og Oracle har taget en dyr drejning. I de seneste retsdokumenter kræver Oracle over 60 milliarder kroner i erstatning for at bruge Java-API’er i Android uden at indkøbe en licens.

Det er ti gange så meget, som selskabet forlangte, da sagen sidste gang var forbi domstolen.

Det skriver amerikanske Computerworld.

Læs også: Advokat afslører Googles indtjening på Android: 150 milliarder kroner i hele systemets levetid

Til sammenligning havde Googles moderselskab, Alphabet, sidste kvartal et overskud på omkring 32 milliarder. Sagen har tidligere afsløret, at Googles indtjening på Android i hele systemets levetid sniger sig op på 150 milliarder.

Den store stigning i erstatningsbeløbet afspejler, at smartphone-markedet er eksploderet, siden sagen kom for en dommer i 2012. Samtidig omfatter sagsanlægget nu yderligere seks versioner af Android - op til og inklusive Lollipop.

Læs også: Google erstatter proprietære Java APIs med open source i Android

Søgegiganten fastholder, at Java i Android er underlagt såkaldt ‘fair use’ og fik i 2012 medhold i, at Javas API’er ikke var omfattet af copyright. Den beslutning blev delvist omstødt i 2014, og nu skal sagen altså tilbage til domstolen i San Francisco.

Google annoncerede i slutningen af sidste år, at man ville udskifte de problematiske API’er med open source-versionen af Javas udviklingskit - OpenJDK.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017