Oracle optrapper copyright-krig: Kræver 62 milliarder for Java i Android

Google skal betale over 60 milliarder kroner i erstatning for at bruge Java-API’er i Android, hvis amerikansk domstol giver Oracle medhold.

Den årelange copyrightstrid mellem Google og Oracle har taget en dyr drejning. I de seneste retsdokumenter kræver Oracle over 60 milliarder kroner i erstatning for at bruge Java-API’er i Android uden at indkøbe en licens.

Det er ti gange så meget, som selskabet forlangte, da sagen sidste gang var forbi domstolen.

Det skriver amerikanske Computerworld.

Læs også: Advokat afslører Googles indtjening på Android: 150 milliarder kroner i hele systemets levetid

Til sammenligning havde Googles moderselskab, Alphabet, sidste kvartal et overskud på omkring 32 milliarder. Sagen har tidligere afsløret, at Googles indtjening på Android i hele systemets levetid sniger sig op på 150 milliarder.

Den store stigning i erstatningsbeløbet afspejler, at smartphone-markedet er eksploderet, siden sagen kom for en dommer i 2012. Samtidig omfatter sagsanlægget nu yderligere seks versioner af Android - op til og inklusive Lollipop.

Læs også: Google erstatter proprietære Java APIs med open source i Android

Søgegiganten fastholder, at Java i Android er underlagt såkaldt ‘fair use’ og fik i 2012 medhold i, at Javas API’er ikke var omfattet af copyright. Den beslutning blev delvist omstødt i 2014, og nu skal sagen altså tilbage til domstolen i San Francisco.

Google annoncerede i slutningen af sidste år, at man ville udskifte de problematiske API’er med open source-versionen af Javas udviklingskit - OpenJDK.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017