Oracle opruster i skyen: Køber virtualiserings-startup

Oracle køber hypervisor-teknologi til skyen, der skal gøre det let at køre programmer i en hvilken som helst sky.

Oracle er endnu langt fra de dominerende spillere i skyen, men selskabet fortsætter jagten på en større markedsandel. I januar kunne Oracle meddele, at man ville ansætte 1400 nye cloud-medarbejdere. Nu har it-selskabet opkøbt tech-startup'et Ravello, som har specialiseret sig i virtualiseringsteknologi i skyen.

Det skriver The Register.

Læs også: Cloudkrigen spidser til: Oracle investerer massivt i teknologi og hyrer 1400 nye cloudfolk i EMEA

Ravello har siden 2013 lavet såkaldt cloud-hypervisor, der gør det muligt at flytte en applikation fra en sky til en anden uden at ændre programmet til det nye miljø. Applikationens originale virtuelle miljø bliver indkapslet i hypervisoren fra Ravello til at passe ind alle steder.

Læs også: AWS udvider for de mest krævende kunder - køber italiensk supercomputer-specialist

‘Ravello vil tilslutte sig Oracles Infrastructur-as-a-Service-mission for at tillade kunder at køre en hvilken som helst opgave i skyen, sætte fart på Oracles mulighed for at hjælpe kunder hurtigt og flytte komplekse applikationer til skyen uden kostbar og tidskrævende program-omskrivninger,’ lyder det i en meddelelse fra Ravellos direktør, Rami Tamir.

Læs også: AWS-køb er tegn på at cloudkrigen bevæger sig fra pris til teknologi

Prisen på opkøbet er ikke offentliggjort, men kilder har over for The Register angivet, at den kan løbe op i 500 millioner dollars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere