Oracle i open source-skilsmisse med Java EE

Java-firmaet er på udkig efter open source-spillere, der kan overtage styringen af Javas servermiljø.

Oracle overvejer at sige farvel til Java EE, som er Java til serverbrug - Enterprise Edition. Det sker i forbindelse med den nært forestående udsendelse af version 8 af miljøet. Java er udbredt til serverprogrammer i mange brancher, i særdeleshed i finansverdenen.

»Vi har en diskussion om, hvordan vi kan gøre udviklingsprocessen omkring Java EE bedre efter udsendelsen af Java EE 8. Vi tror, at det er det rigtige skridt at flytte Java EE-teknologierne til en stiftelse, der bygger på open source, for at benytte mere agile processer, implementere mere fleksible licens-regler og ændre styringsprocessen,« skriver Oracle-medarbejderen David Delabassee i et blogindlæg på firmaets hjemmeside. Han fortsætter:

»Vi planlægger af udforske denne mulighed sammen med miljøet, vores licensindehavere og stiftelseskandidater for at se, om vi kan flytte Java EE fremad i denne retning.«

Han nævner ikke, hvilke open source-organisationer firmaet har i tankerne, men tidligere har Oracle overdraget softwareprodukterne Open Office, Netbeans og Hudson til Apache- og Eclipse-organisationerne.

Red Hat: Meget positivt

Firmaet Red Hat, som er repræsenteret på markedet med Java EE-serveren Jboss, bifalder Oracles ideer. I en mail til flere amerikanske medier skriver produktchef John Clingan fra Red Hat:

»Vi synes, at det er et meget positivt skridt at sætte Java EE under en open source-organisations myndighed, og det vil komme hele Enterprise Java-miljøet til gode. Der er stadig mange detaljer, der skal falde på plads, men Red Hat er optimistisk og bifalder Oracles beslutning om at fremdrive Java EE i et åbent og samarbejdende miljø.«

Størstedelen af Javas basismiljø er allerede open source i dag. Oracle ejer dog stadig varemærket, der gør miljøerne til 'officiel' Java.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere