Oracle lover gratis databaseadgang i skyen på ubegrænset tid

Skal være tilgængelig for alle.

Både Amazon, Google og Microsoft tilbyder udviklere og andre at teste selskabernes cloud-tjenester uden at betale for det. Hos flere er der ingen tidsbegrænsning på, hvor længe tjenesten kan benyttes. Men det er selvfølgelig begrænset, hvor mange ressourcer der er inkluderet.

I nat lancerede Oracle et lignende tilbud, Oracle Cloud Free Tier, som inkluderer Always Free-tjenester for alle, som ønsker at teste selskabets selvkørende (eng. self-driving), Autonomous Database og cloud-infrastruktur. Dette inkluderer adgang til regnekraft, storage og load-balance.

Relationsdatabase

Den største forskel på det tidsubegrænsede tilbud fra Oracle og de tilsvarende fra de andre leverandører er, at også adgang til relationsdatabase-tjenesten er inkluderet på ubegrænset tid. Hos konkurrenterne slutter dette efter 12 måneder.

Oracle hævder desuden, at selskabets gratis-udgave af cloud-tjenesterne også inkluderer flere ressourcer end det, konkurrenterne tilbyder.

Hensigten med at tilbyde tjenesterne gratis er todelt. Den ene handler om at gøre udviklere, studerende og alle andre interesserede bekendt med tjenesterne. Den anden er, at hvis ressourcerne i gratis-tilbuddet ikke længere er tilstrækkelige for kunden, er sandsynligheden stor for, at kunden vælger at blive hos den samme leverandør frem for at flytte til en anden.

Oracle er en udfordrer på cloud-markedet, hvor de tre nævnte teknologigiganter er de tre største målt på omsætning. Der er betydelig konkurrence på dette marked, så der er stor grund til at tro, at konkurrenterne vil svare på det, Oracle nu har lanceret.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere