Oracle lancerer udviklerplatform til chatbots

Værktøjet kræver ingen programmeringsevner, lover Oracle-stifter Larry Ellison.

Oracle har lanceret en ny platform til at udvikle og drive chatbots - et AI-baseret interface, som brugere kan betjene gennem tekst-chat.

Platformen blev demonstreret af Oracle-medstifter og tech-chef Larry Ellison på dette års OpenWorld-konference, skriver VentureBeat.

Læs også: Efter Twitter-bot-ballade: Microsoft frigiver værktøj til at bygge chatrobotter

Værktøjet kræver ikke kendskab til hverken PHP, Java eller JavaScript, fortalte Ellison fra scenen. I stedet kan brugere sammensætte deres chatbot med drag-and-drop-værktøjer i et grafisk interface.

Chatbotten kan efterfølgende implementeres på chat-tjenester som Facebook og Slack.

Oracle følger dermed i halen på Microsoft og Facebook selv, der begge har udgivet udviklerplatforme til chatbots. Ifølge Larry Ellison vil Oracles chatbot-platform også understøtte stemme-styring, så botten for eksempel kan bruges på sikker vis i bilen.

Læs også: Oracle lapper på rekord-mange sikkerhedshuller

Ellison benyttede lejligheden til at demonstrere, hvordan han nemt kunne bestille nye visitkort via en chatbot med navnet Oracle Mobile Procurement.

Chatbotten svarede prompte ved at tjekke HR-systemet og spørge om, om Ellisons titel på visitkortet skulle opdateres, nu hvor han ikke længere var CEO.

Se hele præsentationen her:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize