Oracle: Her er beviset for at Oracle er hurtigst på Sun

Efter at have fået en bøde for falsk markedsføring, fremlægger Oracle nu dokumentationen for, at Oracles software er hurtigst i samspil med Suns hardware.

Softwaregiganten Oracle er kun en godkendelse fra EU væk fra også at blive en hardwareleverandør. Selskabet venter stadig på at kunne gennemføre opkøbet af Sun Microsystems, men de to selskaber har allerede skruet helt op for markedsføringen.

Det udløste i slutningen af september en bøde til Oracle fra benchmark-organisationen TPC, fordi Oracle reklamerede med, at en kombination af Oracles software og Suns hardware havde sat ny rekord i en TPC-test af en transaktionsserver.

Imidlertid havde TPC ikke modtaget den nødvendige dokumentation for testen, inden Oracle kørte reklamen, og derfor fik Oracle en bøde på omkring 50.000 kroner.

I forbindelse med åbningen af Oracles store kundekonference Oracle Open World, som finder sted i denne uge i San Francisco, lagde Oracle tallene fra benchmark-testen på bordet.

Ifølge Oracle og Sun kørte kombinationen af Oracle Database 11g, Sun Solaris 10 og Sun CMT-servere 26 procent hurtigere end den konfiguration, som IBM tidligere har brugt til at sætte verdensrekord i TPC-C-benchmark-testen.

»Med det her resultat kan du ikke benægte, at Oracle Database 11g på Sun Sparc Enterprise T5440 servere slår IBM og DB2,« udtaler underdirektør for Systems Technology, Juan Loaiza, hos Oracle ifølge en pressemeddelelse.

En væsentlig brik i Oracle og Suns resultat var, at systemet benyttede flash-baseret storage i form af Suns F5100 Flash Array. Ifølge de to firmaer betød det, at de kunne sætte rekorden med en ottendedel af den hardware, IBM havde brugt til den tidligere rekord.

Samtidig hævder Sun og Oracle, at systemet brugte en fjerdedel af den strøm, som IBM-systemet brugte.

Oracle og Sun brugte også opvarmningen til Oracle Open World til at forsikre kunderne om, at Oracle ville garantere den fortsatte udvikling af Sun-produkterne. Oracle-stifter Larry Ellison har tidligere lovet, at Oracle ville poste endnu flere penge i udviklingen af ny hardware baseret på Suns teknologier, end Sun hidtil har gjort.

Det store åbne spørgsmål i fusionen mellem de to selskaber er fremtiden for open source databasen MySQL, som Sun i dag ejer. Det er også det spørgsmål, som afholder EU fra at give den endelige accept af Oracles opkøb.

Både Oracles Larry Ellison og Suns bestyrelsesforman Scott McNealy fastholder, at Oracle efter fusionen vil fortsætte med at investere i MySQL.

Da MySQL er open source, vil projektet da også kunne fortsætte selv uden Oracles opbakning, men det vil formentligt betyde en såkaldt 'fork', hvor kildekoden bliver brugt som basis for et selvstændigt projekt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere