Oracle går efter struben på SAP: Gemene kodetyve

Oracle har hvæsset den retoriske sabel og gør klar til dræbende stød mod SAP i en retssag om tyveri af software.

En retssag mellem databasegiganten Oracle og erp-giganten SAP er nært forestående. Sagen drejer sig om SAP's påståede systematiske tyveri af Oracle-software, og nu er sagen kommet så langt, at Oracles talsperson Deborah Hellinger i en pressemeddelelse har affyret det tunge retoriske skyts:

»SAP-ledelsen har gennem tre et halvt år insisteret på, at den ikke kendte til SAP's massive tyveri af Oracles immaterielle rettigheder. I dag har SAP endelig tilstået, at ledelsen hele tiden har kendt til tyveriet. Beviserne i retssagen vil vise, at SAP's bestyrelse værdisatte Oracles copyright-beskyttede software så højt, at man var villig til at stjæle den i stedet for at konkurrere på lige vilkår,« udtaler Deborah Hellinger.

Retssagen blev anlagt den 22. marts 2007, efter at Oracle angiveligt havde opdaget, at SAP systematisk havde tiltvunget sig ulovlig adgang til Oracles supportsystemer og herigennem stjålet tusinder af proprietære, copyright-beskyttede software-produkter samt andet fortroligt materiale, som Oracle har udviklet for at servicere egne kunder.

Ifølge stævningen tiltvang SAP sig adskillige gang adgang til systemerne , blandt andet ved at benytte andres kunde-login, og herefter kopieret og downloadet tusinder af produkter til SAP's egne servere. Som resultat opbyggede SAP et ulovligt bibliotek af Oracle-software for at kunne tilbyde kunder en lav supportpris og for dermed at lokke kunderne over på SAP's egen applikationssoftwareplatform.

Udover sagen mod SAP har Oracle også anklaget Google for direkte at have stjålet kode til Java-implementeringen i Android-styresystemet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere