Oracle frigiver serverudgaven af Java 7 i skyggen af forsinket Java 8

20. juni 2013 kl. 08:50
Oracle frigiver serverudgaven af Java 7 i skyggen af forsinket Java 8
Illustration: Java.
Java 7 Enterprise Edition er nu klar, men forbedringerne er små og uden store nyskabelser, vurderer dansk Java-konsulent.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Oracle har nu frigivet serverudgaven Java 7, Enterprise Edition, men det sker til dels i skyggen af, at den næste generation af programmeringsproget og platformen er forsinket.

Det er normalt, at Enterprise-udgaven, eller Java EE, udsendes forskudt i forhold til den udgave af Java, som danner grundlag for hele platformen, Java Standard Edition eller Java SE.

Java SE 7 blev forsinket, og Oracle måtte droppe flere af de udvidelser af programmeringssproget, som oprindeligt var blevet lovet, blandt andet closures, som havde stået på ønskelisten hos udviklere. Nu er Java SE 8 også forsinket og kommer først en gang i 2014.

Nu er Java EE 7 imidlertid frigivet, men for de fleste er nyhederne små i forhold til at tilføje nye funktioner, som ikke allerede er tilgængelige gennem tredjepartsprodukter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg tænker ikke, wauw, nu sker der noget. Det er små forbedringer, som ikke på nogen måde er groundbreaking,« siger konsulent Jesper Steen Møller fra Nineconsult til Version2.

Oracle har implementeret understøttelse for Websockets, som ifølge Oracle kan bruges til at bygge HTML5-applikationer takket være hurtigere tovejskommunikation mellem server og klient. I forbindelse med HTML5-applikationer er det nye JSON API også værd at bemærke ifølge Jesper Steen Møller.

Det er imidlertid et godt spørgsmål, hvor mange der vil benytte sig af det i forhold til at bruge nogle af de andre værktøjer på serversiden, hvor man stadig kan skrive applikationer i Java, men bruge andre komponenter til eksempelvis kommunikation med en webapplikation.

»Det er måske interessant for dem, der bruger helt straight Java EE, men det er nok også dem, der er mest konservative i forhold til at opgradere til en ny version,« siger Jesper Steen Møller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fraværet af store nyheder i Java EE 7 skal dog også ses i lyset af, at Java-platformen efterhånden har næsten to årtier på bagen. Specielt Enterprise-udgaven, som bruges til serverapplikationer, skal derfor også være bagudkompatibel med applikationer, som kan være op til 10 år gamle.

»Bagudkompatibilitet er platformens styrke. Hvis der er noget, der fejler, så gør det større skade, end at platformen mangler fremdrift,« påpeger Jesper Steen Møller.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger