Oracle bygger SQL-optimering og sikkerhed ind i ny Sparc-processor

Oracle holder liv i Suns Sparc-processorer og vil med den første større opgradering siden opkøbet nu knytte processorens funktioner direkte sammen med softwaren.

Oracle fik Sun Microsystems version af Sparc-processoren med i købet, da Oracle købte Sun, men det er først nu, at Oracle er klar med en ny version af processoren, som er udviklet fra grunden af med Oracle ved roret.

Det er der kommet den nye Sparc M7-processor ud af, som især byder på funktioner, der skal komme Oracles egne kerneapplikationer til gode.

Processoren indeholder eksempelvis indbyggede co-processorer, som er optimeret til at håndtere SQL-databaseoperationer, så de almindelige 32 processorkerner bliver aflastet.

Derudover er der kommet et indbygget sikkerhedstjek af data i hukommelsen, som kan bruges til at modvirke forsøg på at udnytte sikkerhedshuller. Denne funktion vil Oracles egen Database 12c udnytte som standard.

De 32 kerner giver i alt hardwareunderstøttelse for 256 tråde, og Oracle har samtidig med præsentationen af processoren også annonceret nye servere baseret på den nye hardware. Det omfatter blandt andet Oracles Supercluster M7, som er Oracles nye integrerede pakkeløsning optimeret til Oracles egen software.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere