Oracle afliver OpenSolaris

Open source-udgaven af Suns styresystem Solaris får nu kniven af Oracle. Koden bliver først tilgængelig efter den kommercielle udgave er klar.

Som frygtet i open source-kredse er Oracles opkøb af Sun nu begyndt få konsekvenser for Suns open source-produkter.

Oracle har således valgt at stoppe open source-udgaven af serverstyresystemet Solaris og kun satse på den kommercielle del. Det viser et internt dokument hos Oracle, der er blevet lækket, ifølge The Register.

I fremtiden kan man stadig få fat i Solaris-kode, men det bliver først efter, at Oracle har udgivet den kommercielle udgave. Før var OpenSolaris en aktiv del af udviklingen af Solaris, og der blev løbende lagt nye udgaver ud. Nu bliver open source-brugerne skubbet i baggrunden og må nøjes med det kode, Oracle vælger at frigive fra den kommercielle Solaris efter produktlancering.

Kun enkelte tætte partnere vil få adgang til Solaris-kode under udviklingen. Blandt andet et firma som Intel, forklarer Oracle-cheferne i e-mailen til OpenSolaris-udviklerne.

Den eksterne udvikler på OpenSolaris-projektet, der lækkede den interne e-mail, er godt sur over beslutningen.

»Jeg kan kun fastholde, at softwaren, som vi arbejde på, var for at hjælpe alle, ikke for at hjælpe på bundlinjen i et firma. Det her er virkelig en pervertering af open source-ånden,« skriver Steven Stallion.

Oracle har siden opkøbet af Sun i 2009 og den formelle overtagelse i januar 2010 været fåmælte omkring fremtiden for OpenSolaris. Men i marts lød udmeldingen, at man stadig ville satse på OpenSolaris.

»Oracle vil fortsætte med at gøre OpenSolaris tilgængelig som open source, og Oracle vil fortsætte med at støtte aktivt og deltage i miljøet,« lød det dengang fra Oracle.

Læs også:Oracle lover at pylre om open source-udgaven af Solaris

Tidligere har OpenSolaris været en slags åben udviklingsproces for Solaris, hvor det bedste fra open source-udgaven så blev indlemmet i betalings-udgaven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jeppe Toustrup

Sun/Oracle-udvikleren fra OpenSolaris-projektet, der lækkede den interne e-mail, er godt sur over beslutningen.

På siden i henviser til står der:

This concludes over four years that I (and many other external contributors) have worked on the OpenSolaris project.

Så personen er en ekstern contributer til OpenSolaris projektet, og ikke Oracle ansat.

Jeg tvivler generelt på personer der leaker sådan nogle mails står frem så offentligt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere