Optimistisk Windows Phone-udvikler forudser stram styring af økosystemet - og vækst

Virksomhederne bliver nødt til at tage Windows Phone med i deres app-overvejelser, mener dansk Windows Phone-udvikler oven på Micrososfts opkøb af Nokias telefondivision. Og så forudser han flere Windows-telefoner på markedet.

»Det var både meget forventet og slet ikke forventet«, siger Windows Phone-udvikleren Mads Laumann, da Version2 spørger til hans reaktion på Microsofts opkøb af Nokias mobilforretning.

Mads Laumann, der er indehaver af Laumania APS og blandt andet står bag applikationen til politiets døgnrapporter, er optimistisk omkring købets betydning for en fremtidig udbredelse af Windows Phone, som han mener vil blive en større spiller på fremtidens app-marked.

»Det kommer forhåbentlig til at betyde, at der kommer flere telefoner, og at systemet bliver mere udbredt. Så vil virksomheder være nødt til at tage Windows Phone med i deres overvejelser, når de udvikler. I dag er det jo en no-branier. Man skal udvikle til iPhone, og man skal udvikle til Android. Og så er der de helt spacy virksomheder, der også laver til Windows Phone«, siger Mads Laumann til Version2.

"Lidt mere apple-agtigt"

Mads Laumann håber og forventer, at opkøbet vil betyde en strammere styring af Windows Phone og gøre udviklingen af det mere strømlinet.

»Det kunne jo være fedt, hvis Microsoft kunne styre hele processen lidt mere Apple-agtigt. For eksmpel i forhold til udrulning af opdateringer. Det der med, at der går tre måneder fra en opdatering kommer, til man får den. Det holder bare ikke i 2013«, siger Mads Laumann.

Læs også: Battle: Er det bedst at udvikle til Android, iPhone eller Windows Phone?

Han mener dog ikke, at Windows Phone efter opkøbet vil tage de store markedsandele fra Apple, men snarere fra Android, da Windows opererer i forskellige prisklasser. Og det er specielt mid til low-end klassen, at Mads Laumann ser en mulighed for, at Windows Phone kan kapre markedet for folk, der ikke vil investere i de dyre iPhones.

»Jeg tror, at en udbredelse af Windows Phone vil tage klart mest fra Android. Over en kam er Android-brugere folk, der køber lidt billigere telefoner. Og man kan få gode Windows-telefoner for meget få penge«, siger Mads Laumann til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere