Opskrift: Put MacOS Leopard på din pc

Det er blevet væsentlig nemmere at forvandle en pc til en mac ? og så godt at den også virker med løbende systemopdatering.

Der er bestemt ikke i Apples ånd, at brugerne skal bruge MacOS X Leopard på andet end Apples eget hardware. Men det har nu ikke desto mindre udviklet sig til en mindre sportsgren blandt it-kyndige.

Senest har lifehacker.com offentliggjort en ny og detaljeret opskrift på, hvordan man bygger en mac på standard pc-komponenter til en pris omkring 4000 kr. - i amerikanske priser vel at bemærke.

Det er anden generation af maskinen, som lifehacker er nået til, og det fremhæves særligt, at det er blevet meget nemmere og brugervenligt at få MacOS til at køre problemfrit. Der skal stadig skrues i BIOS og installeres Extensible Firmware Interface. Men bortset fra det, hævder Adam Pash på Lifehacker, er det lige så nemt, som at lægge Leopard på en mac.

Blandt forbedringerne er, at det ikke længere er nødvendigt at have system-dvd'en i drevet under boot-up. Tilsyneladende understøtter den nye installation også automatisk opdatering, hvilket tidligere har knækket MacOS-installationer på pc-hardware. Endvidere er Adam Pash begejstret over at Leopard understøtter hans Wi-Fi kort uden hjælp.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Maciej Szeliga

...hvof. det skulle være specielt bedre at bruge OS X frem for en Linux distro eller xBSD ? Jeg har selv en PowerBook (med Leopard på) og er godt tilfreds med den... og jeg her en ThinkPad med Linux og den er jeg også godt tilfreds med... så jeg kan altså ikke lige se fidusen...

Jeg tænker her på reelle årsager og ikke "for at man kan"...

 • 0
 • 0
Rasmus Winther

Hvis du køber en vare i danmark, må du også godt sælge den igen. Du er ikke bundet af noget. EULA'en er ikke noget værd. Apple kan tude så meget de vil, de trumfer ikke dansk lovgivning.

 • 0
 • 0
Søren Christensen

Lige det du nævner er ulovligt. Ovenstående er ikke ulovlig ifølge dansk lovgivning.

Iøvrigt havde jeg ikke noget mod at have en Mac. Mest for hardwaren. Ville noget smide en linux på istedet.

Men alligevel holder jeg mig laaaangt væk fra Apple produkter. Apple yder vidst ikke rigtig nogen garanti på deres produkter. De pisser vidst hellere på folk. Man kan læse fora indlæg alle steder om folk, hvor apple ikke vil reparere deres maskiner.

 • 0
 • 0
Ulrik Gammelby

Søren,

Det ville godtnok være trist at smide linux efter en evt. Mac, du måtte købe - giv lige OS X (specielt Leopard) en chance først, ganske enkelt et fremragende OS.

Det er vist lidt noget vrøvl det med Apple og ingen garanti, de har fuldstændig samme forpligtelser som alle andre butikker og hardware-producenter. Herudover har jeg personligt ganske god erfaring med deres service og er ikke "blevet pisset på"[1]: I julen opstod der et problem med batteriet i min laptop og jeg forudså alverdens bøvl med reparation, da den var købt i udlandet. Men nej, serie nummeret blev dabbet ind på apple.com, som så kunne oplyse, at der var masser af garanti tilbage og jeg bare skulle få maskinen til Vejle på en eller anden måde. Som sagt så gjort og en lille uges tid senere var den klar igen.

For et par år siden havde jeg problemer med en anden Mac-laptop kort tid efter den var købt (noget med overophedning på de tidlige intel-macbooks) - den blev først repareret uden brok og da der opstod et nyt (ikke-relateret) problem kort tid efter, blev den byttet til en ny på stedet i butikken - på deres initiativ.

Ulrik

[1]: da jeg for nylig forsøgte at købe den 3. iPhone i samme butik med et dansk pas som id blev jeg godtnok pisset lidt på, men det var nok mere af en sur butiksbestyrer end af Apple som sådan ;-).

 • 0
 • 0
Kristian Sørensen

Har nogen prøvet at installere MacOSX som et VmWare image?

Så kunne man have Linux, flere windows udgaver og MacOSX på samme maskine kørende samtidigt, uden at være tvunget til at købe mac hardware.

Som det er nu kan man godt den anden vej rundt, altså købe en mac og bruge vmware eller en af konkurrenterne til at køre linux, window, solaris mv. Men så er man tvunget til at bruge apple hardware uanset om det er det mest egnede til ens behov.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere