Opsagte it-rammeaftaler koster SKI-medarbejdere jobbet

Statens og Kommunernes Indkøbs Services fyrer nu 13 medarbejdere. Årsagen er lavere omsætning, blandt andet fordi en række it-rammeaftaler måtte opsiges.

SKI's opsagte rammeaftaler koster dyrt på bundlinjen. Et forventet underskud på 30 millioner kroner før skat betyder nu, at Statens og Kommunernes Indkøbsservice varsler fyring af 13 medarbejdere.

Bestyrelsen og direktionen i SKI har besluttet, at omkostningerne skal reduceres med 8-9 mio. kroner i år, og de penge skal altså hentes blandt andet ved fyringer.

Målet er balance i SKI´s økonomi i 2012, så der kan frigøres penge til nødvendige investeringer.

»Samtidig med at der skal spares, skal der frigøres ressourcer til at investere i det nye SKI. Fokus for den ny direktion i SKI er at genetablere tilliden til rammeaftalerne og at implementere den nye strategi for virksomhedens udvikling, som bestyrelsen har udstukket,« udtaler SKI´s bestyrelsesformand Jørgen Clausen i en pressemeddelelse.

»Strategien peger frem mod betydelige gevinster i form af billigere og enklere indkøb for kommunerne, blandt andet ved at tilbyde forpligtende indkøbsaftaler for kommunerne som et bidrag til udmøntningen af KL´s fælleskommunale indkøbsstrategi«, udtaler han.

I pressemeddelelsen står der også, at det ny SKI vil fokusere på, at rammeaftalerne er juridisk holdbare, effektive på prisen, lette at anvende og rammer kundernes behov.

Samtidig vil SKI sikre en endnu større gennemsigtighed i virksomheden og i aftalernes økonomi for at dokumentere de positive effekter i at købe ind på rammeaftaler, skriver SKI.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Leif Lodahl

I pressemeddelelsen står der også, at det ny SKI vil fokusere på, at rammeaftalerne er juridisk holdbare, effektive på prisen, lette at anvende og rammer kundernes behov.

Det giver jo rigtig god mening at et indkøbsfællesskab forkuserer på kontraktjura, pris og kundernes behov.
Kan en eller anden ikke forklare mig følgende:
* hvorfor det ikke har været tilfældet tidligere?
* hvilket fokus har SKI haft indtil nu?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize