Excel-bommerter koster Falck Hjemmepleje kontrakten i København

Københavns Kommunes socialforvaltning har opsagt kontrakten med Falck Hjemmepleje efter et gammelt Excel-system gav problemer med forkerte regninger og borgere, der ikke blev orienteret om aflysninger.

Da Falck Hjemmepleje overtog firmaet Dansk Hjemmepleje Service i november 2009, overtog Falck ikke blot kontrakterne med kommunerne, men også et planlægningssystem, som var baseret på Excel-ark.

Derfor ville Falck skifte til et nyt system, som var udviklet specifikt til at administrere arbejdsopgaverne i plejesektoren, men implementeringen nåede at koste selskabet kontrakten med Københavns Kommune.

Københavns Kommunes socialforvaltning har nemlig besluttet at indstille samarbejdet med Falck Hjemmepleje om social hjemmepleje, fordi Falck ikke har levet op til kravene i kontrakten, hvor der blandt andet er sendt regninger for hjemmepleje hos borgere, som Falck i har besøgt, eller hvor borgere ikke er blevet orienteret om, at et besøg er blevet aflyst. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

»Vi overtog Dansk Hjemmepleje Service, hvor hovedgruppen var i København. Vi har haft problemer med det selskab, fordi systemunderstøttelsen var i Excel og kun i Excel,« forklarer afdelingschef Svend Jørgen Hansen fra Falck til Version2.

Falck ønskede at udskifte det Excel-baserede system til et nyt system, som kunne bruges i hele landet, og som svarede mere til de systemer, som kommunerne selv benytter.

Falck endte med at vælge Avaleo Omsorg samt KMD Vagtplan og købte desuden en række udvidelsesmoduler til Avaleos system.

»Vi har haft overvejelser om, hvad vi skulle satse på rent teknologisk, og vi tog beslutningen i sommer. Vi har valgt at implementere KMD Vagtplan først før omsorgssystemet, så vi først har hjælpernes arbejdsplan på plads og derefter kan lave ruterne,« forklarer Svend Jørgen Hansen.

Falck Hjemmepleje forventer at være færdig med udrulningen i hele landet i slutningen af januar, men København var det område, der endnu manglede.

»Vi har været i en overgangsordning med Excel og det nye system. Når vi har implementeret det i København, så regner vi med at være ved vejs ende, men vi er blevet fanget af, at vi har haft nogle dårlige sager med Excel-løsningerne,« siger Svend Jørgen Hansen.

Falck Hjemmepleje betjente ifølge Københavns Kommune 153 københavnere med social hjemmepleje, men kommunen har også kontrakt med 12 andre leverandører. Københavns Kommune understreger, at det kun er den sociale hjemmepleje og ikke hjemmeplejen til ældre, der er berørt af den opsagte aftale.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Carsten Hahn

Det værste ved den sag er jo at havde Falck bare stukket 2 studenterprogrammører en 20-50 tkr. så havde de haft et system i løbet af få måneder. MEN næææ nej, det skal skam være en måneraket af et wanna-be-SAP system til styring af de famøse 153 hjemmepleje kunder.

  • 0
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere