Oplysning og dannelse skal mindske internetpirateri i England

Internetudbydere og underholdningsindustriens interesseorganisationer er nået frem til en aftale mod pirateri. Tiltaget er langt fra så hårdtslående, som industrien ønskede.

Dannelsesbreve skal være underholdningsindustriens nye våben mod ulovlig fildeling i England.

Efter flere års forhandlinger ser det nemlig ud til, at de britiske internetudbydere og underholdningsindustrien endelig er blevet enige om en aftale, der skal mindske ulovlig fildeling af musik og film på internettet. Det skriver BBC, der har set en lækket version af aftalen.

Aftalen, der går under navnet Voluntary Copyright Alert Programme (VCAP), indebærer, at internetudbyderne forpligter sig til at sende breve til de kunder, der downloader film og musik ulovligt. Men aftalen er meget mild i forhold til, hvad underholdningsindustrien oprindeligt ønskede sig.

Interesseorganisationerne for film- og musikindustrien ville nemlig gerne have adgang til internetudbydernes databaser over kunder, så de kunne retsforfølge brugerne, hvis de ikke efterkom kravene i advarselsbrevet.
Men den adgang får de altså ikke – og brevet er i øvrigt ikke længere et trusselsbrev. I stedet skal det være oplysende i tonen, dikterer det endelige udkast til aftalen.

Og ifølge internet-juristen Steve Kuncewicz, vil det ikke falde i god jord hos pladeselskaber og filmstudier.

»Jeg tror indholds-ejerne bliver utilfredse. Der er ingen sanktionerende stopklods i dette her,« udtaler han.

Aftalen afventer ifølge BBC godkendelse af myndighederne og omfatter indtil videre internetudbyderne BT, Sky, TalkTalk og Virgin Media. Men det forventes at resten vil tilslutte sig. I øvrigt skal underholdningsindustrien ifølge aftalen betale for 75 procent af internetudbydernes udgifter ved forsendelsen af brevene.

Læs også: EU-dom: Stater kan tvinge ISPer til at blokere rettighedskrænkende indhold

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere