Oplader kan inficere din iPhone

Forskere hævder at have udviklet en oplader til iPhone, der kan inficere telefonen med skadelig virus – og det uden at brugeren lægger mærke til det.

Forskere fra Georgia Institute of Technology i USA har efter sigende bygget en oplader, der kan snige skadelig virus ind ad bagdøren på iPhone. Det skriver NyTeknik.se.

iPhone bliver ellers anset for at være temmelig sikker, blandt andet fordi Apples App Store har strenge krav til, hvilke programmer og apps der kan downloades til telefonen.

Opladeren hedder Mactans og skader telefonen, uden at brugeren kan identificere, at der foregår noget usædvanligt.

Det foregår på den måde, at opladeren installerer et skadeligt program på telefonen uden om App Store. Og telefonens ejer vil ikke lægge mærke til, at det sker.

Mactans er blevet bygget på ganske kort tid og med næsten intet budget. Forskerne har ifølge dem selv bygget den for at demonstrere, hvad målrettede kriminelle med større budgetter ville kunne udrette af skade.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jakob Damkjær

Det er SoC nanocomputeren der er bygget ind i en lader der viser for 254246633674 gang i computerhistorien at fysisk adgang ie. dims i port er lig med pwn...

Basalt set har de implementeret et specialiseret ailbreak på en SoC... Big fucking miracle...

  • 3
  • 7
Carsten Troelsgaard

Quote
Forskere fra Georgia Institute of Technology i USA har efter sigende bygget en oplader, der kan snige skadelig virus ind ad bagdøren på iPhone
Unquote

hm .. det giver lidt krop til min følelse af at min lille net-radio 'gør andet' end bare lader op.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere