Opkøb mindsker konkurrencen på vigtigt it-marked: »Monopolisternes tid er forbi, KMD«

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Rettet: KMD har opkøbt den vigtigste konkurrent på markedet for it til jobcentrene. Formanden for kommunale it-chefer kritiserer opkøbet skarpt.

Foreningen af kommunale it-ansvarlige er skeptisk over for KMDs opkøb af konkurrenten Medialogic, og formand Jørgen Rasch er langt fra begejstret.

Læs også: KMD lukker munden på ærkerival med opkøb

»KMD agerer på markeder på en måde, der ikke anerkender, at monopolisternes tid er forbi,« siger Jørgen Rasch til Version2 og henviser til den monopol-problematik, som kommunerne før har haft med KMD.

Både KMD og Medialogic har tidligere været kaldt til kammeratlig samtale hos KL, da begge virksomheder har leveret fejlplagede systemer til kommunernes jobcentre. Og Jørgen Rasch er heller ikke synderligt optimistisk over udsigten til, at de to nu bliver til en leverandør.

Læs også: KMD og Medialogic skal til kammeratlig samtale i KL

»Både Medialogic og KMD har haft mulighed for at levere løsninger, der skabte effektivitet. Men de har haft problemer med at få det til at virke, så det, at de nu går sammen, ser jeg bestemt ikke som nogen garanti. Der er selvfølgelig en mulighed for, at det bliver en konsolidering, der kan gavne os. Men det skulle så være første gang i danmarkshistorien,« siger Jørgen Rasch til Version2.

Som tidligere beskrevet på Version2.dk har KMD og Medialogic ligget i skarp konkurrence om at levere it-løsninger til Jobcentrene. De var de to eneste leverandører på markedet, men i 2012 lancerede Schultz løsningen FASIT, der foreløbig benyttes af jobcentre Vejle Kommune, mens Randers ventes at implementere systemet i løbet af 2013..

Rettet 14.48: Det har tidligere fremgået af artiklen, at KMD og Medialogic var de eneste leverandører på markedet for jobcenter-it. Dette er ikke korrekt, da Schultz Information også har en løsning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Nielsen

Hvis resten af KMDs software er lige så udueligt som det data de sender ud af systemet, så skal det nok blive en herlig fest. Det er sgu den eneste gang jeg har oplevet nogen lave kommaseparerede filer til eksport hvor der er 4 kolonner med det samme navn og indholdet kan skifte rundt mellem disse 4. Genialt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere