Opkald i Facebook Messenger har fået end-to-end-kryptering

16. august 2021 kl. 10:424
Facebook rullede i sidste uge end-to-end-kryptering ud til Messengers stemme- og videoopkald. Som nogle af de sidste i branchen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Facebook har i sidste uge tilføjet end-to-end-kryptering for både video- og stemmeopkald i beskedtjenesten Messenger.

Det skriver The Verge.

Tech-giganten lancerede den nye funktion, fordi det er blevet mere populært at foretage opkald via appen de seneste år. I gennemsnit klarer den over 150 millioner videoopkald om dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kryptering er dog ikke helt nyt for Messenger, som fik end-to-end-kryptering til tekstbeskeder tilbage i 2016.

I den nye opdatering vil Facebook også køre tidsbegrænsede beta-tests på andre funktioner som for eksempel krypterede gruppechats.

Facebooks anden kommunikationstjeneste WhatsApp har allerede end-to-end-kryptering på opkald, og det har blandt andet Signal, Zoom og Apples Facetime også.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
16. august 2021 kl. 22:10

Er der nogen med indsigt der kan vurdere om der rent faktisk er tale om end-to-end kryptering, eller om de har lavet end "apple-definition" på selvsamme? Siden det for tekstbeskeder tilsyneladende blev indført i 2016, undrer det mig at Facebook kunne agere politi i den tidligere danske sag om videodeling:https://www.version2.dk/artikel/skiftende-hash-vaerdier-gjorde-svaert-at-identificere-boerneporno-video-paa-facebook-1084057

1
16. august 2021 kl. 12:21

at de tilføjer så simpel en funktion som denne. MEN som deres ‘krypteret beskedtjeneste(r)’, så kommer der sikkert mangler - Ejer ikke selv nøglen. Meget begrænset hvad der kan sendes og til hvem. Selvom automatisk sletning af afsendt besked er aktiveret, så slettes beskederne aldrig, men arkiveres af Facebook.

De fjernede også sidste år muligheden for, at tilgå Messenger via mobil-browser, hvor man nu kun kan tilgå Messenger via deres app eller på PC.

Så til hvem er den ‘stor nyhed’ rettet imod? Det er til gennemsnitsbrugeren, som uden videre høre ordet ‘kryptering’ og tænker “jamen Facebook er jo begyndt at tage sikkerhed og privatliv seriøst, så nu kan jeg stadig retfærdiggøre min brug af dem”…