Opgradering til Windows 7 kan tage 20 timer

Er der mange data og applikationer på computeren, kan du godt afsætte det meste af et døgn til at opgradere fra Vista til Windows 7. Det viser Microsofts egen test.

Sæt god tid af, hvis planen er at opgradere fra Windows Vista til afløseren Windows 7, når det nye styresystem lanceres til oktober.

I hvert fald hvis du falder i kategorien 'tung bruger', med mange hundrede gigabyte data og læssevis af applikationer, og samtidigt ikke har det nyeste hardware med turbo og afterburner.

Hele 1.215 minutter kan det således i værste fald tage at opgradere fra Vista med servicepack 1 til 32-bit-udgaven af Windows 7, viser en test, som Chris Hernandez fra Microsoft har offentliggjort på sin blog.

Kombinationen, der udløste installationstiden på over 20 timer, var en Vista-installation med 40 applikationer, 650 gigabyte data og 15 ekstra Windows-komponenter, samt en middelhurtig computer med to gigabyte RAM og en AMD Athlon 64 X2-processor på 2,6 gigahertz.

En måde at halvere ventetiden på er at vælge 64-bit-udgaven af Windows 7 i stedet for 32-bit-versionen. Her tager installationen kun lige over ti timer. Da 32-bit-styresystemer kun kan bruge op til tre gigabyte RAM, vil de fleste tunge brugere nok i forvejen vælge den løsning.

Den hurtigste opgradering var ikke overraskende fra en ren installation af Vista. Her tog det Microsoft-testerne lige under 27 minutter at skifte styresystemet ud til nyeste model, da de brugte hurtig hardware med fire gigabyte RAM og en fire-kerne Core 2-processor fra Intel på 2,6 gigahertz.

Se alle installationstiderne via link under fanebladet 'eksterne links'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Joe Karlsen

Man kan naturligvis også foretage en clean install og være oppe og køre på 15min. Tror aldrig jeg har lavet en opgradering, og vil nok heller aldrig gøre det. Hvordan skal jeg ellers få ryddet op på skrivebordet? :P

 • 0
 • 0
Flemming Frandsen

Jeg har for nyligt opgraderet en lille håndfuld maskiner fra Kubuntu 8.10 til 9.04, det tog i hvert tilfælde et enkelt klik, et par timer til download, 30 minutters knagen på disken og en reboot.

De maskiner der blev opgraderet virkede lige så fint som den der blev helt friskt installeret.

Hvordan man kan få en opgradering til at tage 20 timer eller få den opfattelse at "ingen opgraderer et styresystem idag" er mig en gåde, men mon ikke det har at gøre med de begrænsninger der ligger i windows?

 • 0
 • 0
Søren Reinke

Hej Joe

Jeg opgraderede min Vista Ultimate 64 bit, til Windows 7 Ultimate 64 bit, det tog et par timer. Kun mit Creative Lydkorts driver måtte jeg downloade, alt andet fungerede perfekt med det samme, inklusiv alle de underlige tools osv.

Under upgraderingen, advarede installeren mig om at jeg skulle 'af melde' iTunes, og afinstallere mit Perfect disk defrag program, det gjorde jeg, og så kørte det bare.

 • 0
 • 0
Søren Helsted

Selvfølgelig opgraderer man. Hvem gider installere al software, plugins mm igen. Med et ordentligt styresystem er det heller ikke noget problem. Har selv lige opgraderet min MacBook til Snow Leopard på en times tid uden nogen problemer med tonsvis af applikationer - og naturligvis uden brugerindgreb.

 • 0
 • 0
Jakob Simon-Gaarde

Jeg gad godt vide hvor stor en procentdel af tiden der går til henholdsvis download og installation, nogen der ved noget om det?

Er det kun Microsofts software, eller har de tredjeparts aftaler der sørger for at opgradere software fra andre leverandører?

Jeg håber da de får rettet op på problemet, for det tager da kun 1-2 timer for mig at opgradere kubuntu, og det er vel at mærke alt software, for vi har nemlig repositories ;-)

Nå men som sagt jeg bliver altid så dejlig imponeret over ting som software installation på Windows, det er dejligt at høre historierne og dejligt via sit arbejde at opleve det på egen krop, det giver mig den bedste påmindelse om hvorfor det er jeg ikke kunne drømme om at bruge Windows derhjemme :-D

 • 0
 • 0
Ole Juul

Jeg synes det kan vere lige meget hvor langt tid det tager. Man vælger jo nok ikke at bruge MicroSoft produkter på grund af den slags kvaliteter.

Jeg har aldrig brugt MS-Windows, men det er da ikke fordi jeg tror andre styre systemer er bedre - selv om det somtider er tilfeldet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere