Opfordrer til stress-test af dansk krisehjemmeside

Dagbladet Politiken opfordrer alle bladets 500.000 læsere til at gå ind på hjemmesiden Kriseinfo.dk kl. 12.00, for at se om systemet kan tåle den forventede belastning.

Kriseberedskabet i Danmark har fået en ny hjemmeside, der gerne skulle kunne spille under selv meget store belastningsforhold. Hjemmesiden har fået navnet kriseinfo.dk og ligger i regi af Beredskabsstyrelsen.

På hjemmesiden er det meningen, at Beredskabsstyrelsen kan komme med oplysninger i forbindelse med en krisesituation som terror, epidemier, forurening eller uvejr.

»Vi har indgået en aftale med Siemens om driften af hjemmesiden, der foregår på Akamais verdensomspændende net, så vi skulle være godt dækket ind,« siger kontorchef i Beredskabsstyrelsen Henrik G. Petersen til Version2.dk.

Akamai er et firma, som skalerer websites ved at fordele belastningen på en række servere over hele verden.

Ifølge aftalen skulle Kriseinfo.dk kunne klare en belastning på 500.000 besøgende, og det har fået dagbladet Politiken til at opfordre bladets læsere til at teste hjemmesidens kapacitet, ved at besøge kriseinfo.dk i dag kl. 12.00. Politiken har netop 500.000 læsere, men udsigten til besøgspres får ikke Henrik G. Petersen til at ryste på hænderne.

»Jeg har ingen problemer med Politikens opfordring. Nu tvivler jeg meget på, at det vil lykkes at få 500.000 til at besøge vores side, men nu må vi jo se, hvordan det går,« siger han til Version2.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Makholm Blogger

Problemet er at hostnavnet i url'en skal være et CNAME til Akamai og man kan ikke lave en CNAME-record for hostnavnet kriseinfo.dk.

Derfor må man gøre noget andet. En indlysende løsning ville være ikke at have en A-record for kriseinfo.dk en anden løsning ville at have forspørgsler til kriseinfo.dk viderstille til den samme side under www.kriseinfo.dk - det ville nok være en bedre løsning end en frame.

Poul-Henning Kamp Blogger

Taget i betragtning at kriseinfo.dk skal virke når ting ikke virker, havde en meget mere intelligent installation bestået af små solid-state bokse der blev spredt med rund hånd i alle danske ISP'ers faciliteter, gerne helt ude i periferien, sammen med en administrativ anycast routning til det magiske IP#.

Det ville helt sikkert også have været billigere end at betale Akamai formuer for en service der per tradition netop ikke virker ordentligt når nettet beskadiges er simpelthen så tåbeligt som man kan tænke sig.

Man kunne passende have spurgt Danmarks mest spidsbelastede web-side om hjælp: dmi.dk

Poul-Henning

Log ind eller Opret konto for at kommentere