Opfordrer til stress-test af dansk krisehjemmeside

Dagbladet Politiken opfordrer alle bladets 500.000 læsere til at gå ind på hjemmesiden Kriseinfo.dk kl. 12.00, for at se om systemet kan tåle den forventede belastning.

Kriseberedskabet i Danmark har fået en ny hjemmeside, der gerne skulle kunne spille under selv meget store belastningsforhold. Hjemmesiden har fået navnet kriseinfo.dk og ligger i regi af Beredskabsstyrelsen.

På hjemmesiden er det meningen, at Beredskabsstyrelsen kan komme med oplysninger i forbindelse med en krisesituation som terror, epidemier, forurening eller uvejr.

»Vi har indgået en aftale med Siemens om driften af hjemmesiden, der foregår på Akamais verdensomspændende net, så vi skulle være godt dækket ind,« siger kontorchef i Beredskabsstyrelsen Henrik G. Petersen til Version2.dk.

Akamai er et firma, som skalerer websites ved at fordele belastningen på en række servere over hele verden.

Ifølge aftalen skulle Kriseinfo.dk kunne klare en belastning på 500.000 besøgende, og det har fået dagbladet Politiken til at opfordre bladets læsere til at teste hjemmesidens kapacitet, ved at besøge kriseinfo.dk i dag kl. 12.00. Politiken har netop 500.000 læsere, men udsigten til besøgspres får ikke Henrik G. Petersen til at ryste på hænderne.

»Jeg har ingen problemer med Politikens opfordring. Nu tvivler jeg meget på, at det vil lykkes at få 500.000 til at besøge vores side, men nu må vi jo se, hvordan det går,« siger han til Version2.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize