Operationer og konsultationer udskudt: Spansk hospital ramt af »sofistikeret« ransomware

8. marts kl. 09:25
Hospital Clínic de Barcelona
Illustration: Hospital Clínic.
»Det har været et sofistikeret og komplekst angreb, der ikke involverede klassiske teknikker, hvilket indikerer en udvikling fra angriberen,« lyder det fra den regionale regering i Catalonien om ransomware-angrebet på hospitalets virtuelle maskiner.

Et ransomware-angreb ramte Hospital Clínic de Barcelona-hospitalet i den spanske by Barcelona søndag morgen 6. marts 2023 ved at inficere hospitalets virtuelle maskiner (VM'er).

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Google udbetalte 84 millioner kroner for sikkerhedshuller i 2022

Personalet skulle derefter manuelt håndtere 800 akutte sager på hospitalet som følge af angrebet, ligesom 150 ikke-akutte operationer er udskudt og 3.000 konsultationer er aflyst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er endnu uvist, hvornår hospitalet, der varetager over en halv million borgere, er tilbage i normal drift. Hospitalet undersøger i øjeblikket i samarbejde med den regionale politistyrke i Catalonien, Mossos d'Esquadra, og Interpol skadens omfang, og hvordan angrebet blev udført.

Læs også: Efter cyberangreb: Activision-data angiveligt lækket på hackerforum

»Dette er et cyberangreb, der har fundet sted i virtuelle miljøer. Det har været et sofistikeret og komplekst angreb, der ikke involverede klassiske teknikker, hvilket indikerer en udvikling fra angriberen,« lyder det ifølge Bleeping Computer i en pressemeddelelse fra den regionale regering i Catalonien.

 

V2 Security 2023 | 10.-11. maj

Version2 byder endnu engang it-ansvarlige og -specialister velkommen til to spændende dage i København med 100 seminarer og mere end 3.000 deltagere, der mødes for at blive opdateret på den nyeste viden om it-sikkerhed, cloudløsninger og compliance.

TILMELD DIG HER

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger