Opera-browseren bliver brugt af 100 millioner på Android

3 kommentarer.  Hop til debatten
Opera-browseren bliver brugt af 100 millioner på Android
Illustration: Opera.
På et år har norske Opera fordoblet antallet af brugere på Android. Samtidig har Microsoft valgt at bruge Opera på alle ikke-Windows-telefoner fra Nokia-opkøbet.
26. august 2014 kl. 14:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom du måske sjældent møder en browser fra Opera i din omgangskreds, betyder det ikke, at den norske browser lider nød. Mens desktop-browseren fra Opera stadig er lyslevende, men altså ikke så udbredt i det vestlige marked, har nordmændene fået solid succes på alle mulige andre platforme – især mobile.

Således kan Opera nu melde, at der er 100 millioner Android-brugere i verden, som aktivt bruger Opera som browser på deres mobil eller tablet. Det skriver norske Digi.no.

Det pæne, runde tal er omtrent en fordobling på bare et år og kommer lige i halen på en aftale mellem Opera og Microsoft. Alle de telefoner, som Microsoft overtog ved opkøbet af Nokia, som ikke er ’ægte’ smartphones, skal nu bruge Operas mobilbrowser som standard.

Succesen som mobilbrowser er blevet bygget op over mange år, og en af hemmelighederne var Operas opfindelse med at slanke de downloads, der skulle til for at browse. Alt indholdet blev således sendt igennem Operas datacenter, hvor for eksempel billeder blev komprimeret og tilpasset i størrelsen, før de blev sendt af sted til browseren på mobiltelefonen. Den service er stadig meget populær i lande, hvor data via internettet ikke flyder så nemt som i Danmark, eller hvor hver kilobyte koster penge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På den økonomiske front klarer Opera sig også fint, viser offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal af 2014. Her blev det til en omsætning på 568 millioner danske kroner, og et nettooverskud før skat på 54 millioner danske kroner. Over halvdelen af omsætningen kom fra annoncer, som Opera på de tre måneder havde fået vist til brugerne 187 milliarder gange, skriver Digi.no.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
27. august 2014 kl. 09:13

Synes ikke den er en succes at anvende. Det er for min mobil hurtigere at hente de store tunge sider, end det der at vente på Opera's server.

3
27. august 2014 kl. 13:03

Synes der er alt for mange problemer med den. Den håndterer ikke sessions korrekt bl.a. På min Samsung Galaxy S3 var det bedste den indbyggede browser fra Android, som vist nok er webkit baseret.