Selvom du måske sjældent møder en browser fra Opera i din omgangskreds, betyder det ikke, at den norske browser lider nød. Mens desktop-browseren fra Opera stadig er lyslevende, men altså ikke så udbredt i det vestlige marked, har nordmændene fået solid succes på alle mulige andre platforme – især mobile.
Således kan Opera nu melde, at der er 100 millioner Android-brugere i verden, som aktivt bruger Opera som browser på deres mobil eller tablet. Det skriver norske Digi.no.
Det pæne, runde tal er omtrent en fordobling på bare et år og kommer lige i halen på en aftale mellem Opera og Microsoft. Alle de telefoner, som Microsoft overtog ved opkøbet af Nokia, som ikke er ’ægte’ smartphones, skal nu bruge Operas mobilbrowser som standard.
Succesen som mobilbrowser er blevet bygget op over mange år, og en af hemmelighederne var Operas opfindelse med at slanke de downloads, der skulle til for at browse. Alt indholdet blev således sendt igennem Operas datacenter, hvor for eksempel billeder blev komprimeret og tilpasset i størrelsen, før de blev sendt af sted til browseren på mobiltelefonen. Den service er stadig meget populær i lande, hvor data via internettet ikke flyder så nemt som i Danmark, eller hvor hver kilobyte koster penge.
På den økonomiske front klarer Opera sig også fint, viser offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal af 2014. Her blev det til en omsætning på 568 millioner danske kroner, og et nettooverskud før skat på 54 millioner danske kroner. Over halvdelen af omsætningen kom fra annoncer, som Opera på de tre måneder havde fået vist til brugerne 187 milliarder gange, skriver Digi.no.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.