OpenOffice vender tilbage i 2012

4 kommentarer.  Hop til debatten
OpenOffice hører nu under Apache Foundation, som bekræfter, at en ny version er på vej. Den skal konkurrere med blandt andet udbryderne i LibreOffice.
23. december 2011 kl. 12:52
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Open source-kontorpakken OpenOffice vender tilbage med en ny version i løbet af første kvartal 2012. Det skriver The Register.

OpenOffice er i dag overtaget af Apache Foundation, efter Oracle i juni opgav at køre projektet videre efter stor intern splid om styringen, som fik en stor gruppe af udviklere til at bryde med Oracle og stifte forgreningen LibreOffice.

Apache, som nu står for OpenOffice, arbejder på version 3.4, som dog hovedsageligt er rettet mod udviklere. I den version vil Apache få fjernet en mængde tredjeparts programkode, så kontorpakken kan frigives under Apaches licensbetingelser.

Apache vil også holde fast i navnet OpenOffice, og projektet vil køre videre selvstændigt, selvom OpenOffice-udviklerne er i løbende dialog med udbryderne fra LibreOffice, som nu er den væsentligste konkurrent.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg tror ikke, at vi nogensinde finder sammen igen. Vi har forskellige visioner og forskellige syn på licenser. Men der er masser af plads til mere end to fortolkninger, jo flere jo bedre,« siger projektmentor Ross Gardler fra Apache Foundation til The Register.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
23. december 2011 kl. 16:11

Del og/eller hersk? Hvis man ikke vidste andet, så skulle man tro at Microsoft havde haft en finger med i spillet bag fremkomsten af denne besynderlige kontrovers mellem de to fraktioner.

4
26. december 2011 kl. 22:19

Hvis man ikke vidste andet, så skulle man tro at Microsoft havde haft en finger med i spillet bag fremkomsten af denne besynderlige kontrovers mellem de to fraktioner.

Burde du ikke pege fingre af IBM i stedet? De annoncerede jo næsten skiftet til Apache før både Apache Foundation og ORACLE.

I mine øjne er det tydeligt, at IBM har (haft) gode grunde til et skift i licens for OOo, men selvom jeg i starten var imod skiftet - så er jeg i dag mere på "IBMs side" ifht at LGPL ikke haft den succes man turde håbe på, og at man nu giver en mere liberal licenstype en chance.

... licensskiftet er i øvrigt den altovervejende årsag til, at vi kommer til at se LibreOffice på iOS.

3
23. december 2011 kl. 18:47

Det har de måske også, indirekte, Apache har nok en interesse i at have et alternativ til MS/Office-Sharepoint.

1
23. december 2011 kl. 15:19

I. Don't. Get it.

Jeg kan forstå at Oracle har lyst til at give fingeren til LibreOffice drengene ved at give OpenOffice navnet til nogle andre.

Jeg kan ikke forstå hvorfor Apache leger med på det.