OpenOffice-folk i Oracle-skilsmisse: Stifter LibreOffice

Konflikten mellem Oracle og de øvrige udviklere af kontorpakken OpenOffice er nu nået dertil, hvor de to parter skilles. Oracle fortsætter med OpenOffice, mens resten af udviklerne går sammen om LibreOffice.

Det er slut med OpenOffice.org som alternativ til Oracle OpenOffice. De øvrige udviklere af open source-kontorpakken bryder nu med Oracle og stifter deres egen organisation, som fremover vil udgive kontorpakken under navnet LibreOffice.

OpenOffice har i mange år primært været udviklet med støtte af Sun Microsystems, som også har været den økonomiske drivkraft bag projektet. Sun havde dets egen kommercielle udgave, Star Office.

Efter salget af Sun til Oracle, har samarbejdet mellem Oracle og de øvrige udviklere, hvor blandt andet IBM er ét af de it-firmaer, som bidrager, været anspændt.

**LÆS OGSÅ **Oracle skræmmer folk væk fra Openoffice-projektet

Det kan næppe undre, da Oracle ved overtagelsen af Sun netop proklamerede, at IBM nu var hovedkonkurrenten.

Bag LibreOffice står ifølge udviklerne samtlige af de medlemmer af det fællesskab, som har udviklet OpenOffice, bortset fra altså Oracle. De stifter fonden The Document Foundation efter en model, som umiddelbart minder om den Mozilla har anvendt til at finansiere og koordinere udviklingen af blandt andet Firefox.

The Document Foundation hævder, at det nye projekt ikke bliver en fork eller selvstændig forgrening af OpenOffice-projektet. Det nye navn LibreOffice er valgt, fordi det nuværende navn for den udgave, som ikke er direkte kontrolleret af Oracle er OpenOffice.org, som også er et varemærke, der ejes af Oracle.

Medlemmerne af fonden består især af de udviklere, som har tilpasset OpenOffice til forskellige sprogversioner og de folk, som har koordineret samarbejdet mellem de uafhængige udviklere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Claus Agerskov

På den korte bane vil det her give en hel del forvirring - især blandt dem, som overvejer brugen af OpenOffice.org.

Det kunne være interessant at få at vide, hvor Leif Lodahl og Magenta ApS står i denne situation, da Leif jo er ansat af Magenta ApS til blandt andet at arbejde for OpenOffice.org i Danmark - og hvad med den danske side http://da.openoffice.org

På den lange bane er jeg overbevist om, at LibreOffice bliver den forgrening, som vinder - hvis der kommer en ordentlig infrastruktur op, som kan håndtere såvel udviklere som de mere bløde bidragydere.

Tillykke med LibreOffice.

Claus Agerskov, som tidligere har stået i spidsen for den danske del af OpenOffice.org

  • 0
  • 0
#7 Jonas Finnemann Jensen

Formentligt ikke...

Men hvis du kører Ubuntu eller lign... Så ja... LibreOffice kommer garenteret også med versioner til Windows... Ligesom Go-oo gør det idag. Og fra hvad jeg har hørt så skulle Go-oo være bedre...

Der er mange patches i Go-oo (nu LibreOffice), som ikke er/kommer med i OpenOffice fordi Oracle ønsker copyright assignment. Se: http://go-oo.org/discover/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere