Open Source Initiative godkender Microsoft-licenser

To af Microsofts open source-licenser har fået det blå stempel af OSI.

Licensorganisationen Open Soruce Initiative, der holder styr på et stadigt voksende antal open source-licenser, har nu officielt godkendt to af Microsofts licenser.

Det drejer sig ifølge OSI om Microsoft Public License og Microsoft Reciprocal License.

De opfylder begge alle 10 krav til open source-licenser, som OSI har defineret.

Microsoft og open source-miljøet har i en årrække været på kant med hinanden ikke mindst omkring licenser og standarder. Selvom flere i Microsofts topledelse gentagne gange har angrebet især Linux med anklager om krænkelse af patenter, så har dele af softwaregiganten også arbejdet for en tilnærmelse til visse open source-principper.

Det gælder blandt andet selskabets egne open source-licenser, som softwaregiganten altså nu har fået accepteret af open source-miljøet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Makholm

En stor ros til Microsoft for at have gjort et smukt stykke arbejde. Det er næsten ligeved at jeg vil anbefale Ms-RL til folk der ønsker at bruge en CopyLeft-agtig licens.

Eneste klausul i Ms-RL jeg ikke kan genfinde i GPLv3 er 3.C der siger at hvis du sagsøger os for patentkrænkelser, så bortfalder din licens til patenter du har fået igennem at godkende MS-RL. Det er ok for mig, jeg har ikke tænkt mig at sagsøge nogen for patentbrud.

Til forskel fra GPLv3 kan jeg rent faktisk læse Ms-RL i løbet af en weekend.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize