Open source enterprise-Java har vind i ryggen

Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL
Jakarta EE har pæn opbakning fra knap halvdelen af Java-udviklerne i en ny undersøgelse.

Javas open source-miljø til enterprise-udvikling, Jakarta EE, har det godt og bliver anvendt af mange. Det er konklusionen i en ny undersøgelse, skriver Infoworld.

Efter flere års forberedelse forlod miljøet, der dengang hed Java EE (Enterprise Edition), i 2019 Oracle til fordel for nonprofit-organisationen Eclipse, der også står bag det populære udviklingsværktøj af samme navn. Java EE skiftede samtidig navn til Jakarta EE, da Oracle ejer Java som varemærke.

Læs også: Java Enterprise udkommer i open source som Jakarta

Oracle overdrog licensejerskabet af Java EE, open source-serveren Glassfish, der også er reference-implementering af miljøet, samt de tilhørende teknologier til Eclipse. Organisationen byggede derefter sin egen implementering af klassebibliotekerne og tilhørende værktøjer.

Af undersøgelsen 2021 Jakarta EE Developer Survey Report, som er foretaget blandt 940 respondenter over hele kloden, fremgår det, at miljøerne Spring og Spring Boot, der i sin tid blev skabt som et letvægtsalternativ til Java EE, benyttes af 60 procent, mens 48 procent benytter Jakarta EE.

Blandt andre resultater i undersøgelsen er stigning i anvendelse af mikrotjenester på fire point til 43 procent i år, i forhold til sidste år. Det samme gør sig gældende for anvendelse af profilen Eclipse Microprofile, der stiger fra 29 procent til 34 i samme periode.

De tre vigtigste cloud-teknologier for respondenterne er Docker, Kubernetes og Jakarta EE, i den rækkefølge.

De tre mest populære arkitekturer med Java i cloud er mikrotjenester, hybrid og monolit.

Undersøgelsen fandt sted i april og maj i år, og omfattede udviklere og softwarearkitekter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere