Open source-droner får støtte fra chipproducenter og Linux Foundation

15. oktober 2014 kl. 10:211
Linux Foundation lancerer Dronecode, en organisation, der skal støtte op om to eksisterende open source-droneprojekter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Droner er ikke kun forbeholdt våbenindustrien. De kan også bruges til miljøovervågning eller eftersøgning af savnede personer i vanskeligt terræn. Og netop denne type droner kan blive baseret på både open source-software og open source-hardware.

Linux Foundation vil nemlig skyde penge og organisation i at støtte to eksisterende open source-droneprojekter, APM/ArduPilot autopilot- software og PX4 drone-hardware. Det skriver Cnet.com

Det sker for at hjælpe de endelige produkter - dronerne - ud til virksomheder og institutioner, der ellers kan være tilbageholdende med at bruge ny teknologi, hvor der kan være usikkerhed om support og fremtidig udvikling.

Det vil Linux Foundation lave om på ved at skabe samhørighed om open source-projektet, så der i højere grad bliver et fælles udgangspunkt for fremtidig udvikling. Det er håbet, at projektet, der er døbt Dronecode,, skal fremme brugen af droner i miljøforskning, humanitært arbejde og redningsoperationer, godt hjulpet på vej af hobbyfolket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hobbyfolket har med ovennævnte teknologier for eksempel taget flotte videooptagelser fra luften i en kvalitet, der minder om en Hollywood-produktion, skriver Cnet.com

Chris Anderson, der er direktør i 3D Robotics, der er partner i Linux Foundations Dronecode, hilser udmeldingen velkommen med følgende ord.

»Det er et klassisk eksempel på styrken ved demokratisering af en teknologi: Vi er på vej ind i dronealderen til forbrugere og kommercielle formål, og jeg er glad for, at en open source- platform hjælper os med at vise vejen frem.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
16. oktober 2014 kl. 10:57

Lad os håbe de ikke helt dropper APM 2.x flight controllers. Det er dem der er solgt flest af, og da de koster < $50, så er der mange flere af dem en PIX4, som koster $120 i kloner, og op imod $200 i original. Forskellen er APM 2.x er en ældre 16bit CPU der ikke helt har kræfter og RAM nok til at kunne det hele. PIX4 er den nye 32-bit version. Version 3.2 af Arducopter bliver angiveligt den seneste officielle firmware til APM 2.x, men lad os håbe projektet fortsat vil understøtte den, ellers forkes projektet inden det er startet. Det burde stadig være muligt at tage features fra en stor version, og lave forskellige customized formwares til APM 2.x.

Walkera satser også stort på APM 2.x, som de bruger i alle deres nye multi-rotors, dog med en anden pin-out så der ikke er drag-n-drop replacement.