Open source-droner får støtte fra chipproducenter og Linux Foundation
Droner er ikke kun forbeholdt våbenindustrien. De kan også bruges til miljøovervågning eller eftersøgning af savnede personer i vanskeligt terræn. Og netop denne type droner kan blive baseret på både open source-software og open source-hardware.
Linux Foundation vil nemlig skyde penge og organisation i at støtte to eksisterende open source-droneprojekter, APM/ArduPilot autopilot- software og PX4 drone-hardware. Det skriver Cnet.com
Det sker for at hjælpe de endelige produkter - dronerne - ud til virksomheder og institutioner, der ellers kan være tilbageholdende med at bruge ny teknologi, hvor der kan være usikkerhed om support og fremtidig udvikling.
Det vil Linux Foundation lave om på ved at skabe samhørighed om open source-projektet, så der i højere grad bliver et fælles udgangspunkt for fremtidig udvikling. Det er håbet, at projektet, der er døbt Dronecode,, skal fremme brugen af droner i miljøforskning, humanitært arbejde og redningsoperationer, godt hjulpet på vej af hobbyfolket.
Hobbyfolket har med ovennævnte teknologier for eksempel taget flotte videooptagelser fra luften i en kvalitet, der minder om en Hollywood-produktion, skriver Cnet.com
Chris Anderson, der er direktør i 3D Robotics, der er partner i Linux Foundations Dronecode, hilser udmeldingen velkommen med følgende ord.
»Det er et klassisk eksempel på styrken ved demokratisering af en teknologi: Vi er på vej ind i dronealderen til forbrugere og kommercielle formål, og jeg er glad for, at en open source- platform hjælper os med at vise vejen frem.«

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.