Open source dominerer IoT og edge-teknologi i vækst, viser undersøgelse

Illustration: jamesteoh/Bigstock
Tre fjerdedele af de adspurgte organisationer bruger open source i deres implementeringsplaner.

Eclipse Foundation, som står bag udviklingsværktøjet af samme navn, har udsendt undersøgelsen '2021 IoT og Edge Commercial Adoption Survey', som analyserer svar fra 300 ledere hos virksomheder, der implementerer IoT og edge computing-løsninger. Det skriver Adtmag.

Blandt tendenserne er, at IoT-teknologi gennemføres i et hurtigere tempo. 47 procent af respondenterne implementerer i øjeblikket IoT-løsninger og yderligere 39 procent planlægger at implementere teknologien inden for de næste 12 til 24 måneder.

Tilegnelse af edge computing er også ved at komme i omdrejninger. 54 procent af organisationerne bruger allerede eller planlægger at bruge edge computing-teknologier inden for 12 måneder. Yderligere 30 procent overvejer at udrulle edge-teknologi i løbet af de næste 12 til 24 måneder.

74 procent af organisationerne benytter open source i deres implementeringsplaner, og det er en stigning på 14 procent i forhold til 2019. Dette viser tydeligt, at de dominerende IoT og edge-platforme enten vil være open source eller baseret på open source, siger undersøgelsen.

De tre største udfordringer med IoT og edge er ifølge besvarelserne end-to-end overvågning, styring af enheder, og sikkerhed med hensyn til netværk, enheder og data.

Der er en tendens mod en hybrid cloud-strategi. 44 procent af respondenterne bruger eller vil bruge en hybrid cloud, sammensat af to eller flere forskellige sky-systemer, såsom privat og offentlig sky. Det er en stigning fra 22 procent i 2019.

Undersøgelsen er den tredje af sin art for Eclipse Foundation. Den blev gennemført fra januar til marts i år.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere