Pas på: Disse open source-CMS’er er ved at dø

Bruger du Xoops som CMS, går du en marginaliseret fremtid i møde. Det viser en analyse, der også udpeger e107, Movable Type og Textpattern som døende CMS’er.

CMS’et Xoops er på vej ud af listen over de 20 mest populære open source content management-systemer i verden.

Det vurderer firmaet Water & Stone i en årlig rapport om udbredelsen af CMS’er.

Sammen med tre andre CMS’er havner Xoops i ’risiko’-kategorien som et system, der tydeligt mister popularitet og er på vej ud i glemslen.

Xoops bliver beskrevet som et ældre projekt, der stadig har en vis udbredelse i Asien, men hvor brugen og opbakningen er kraftigt faldende generelt. På to år er antallet af Google-søgninger på Xoops således faldet med 73 procent.

I Danmark har Xoops været brugt i en del år til netmedier som Ingeniøren, Computerworld, Fyens Stiftstidende og indtil juni måned også Version2, der nu kører på Drupal.

Se teknikken bag de 20 mest populære open source-CMS'er

De tre andre CMS’er, der får risiko-stemplet, er de i Danmark mindre kendte e107, Movable Type og Textpattern, der alle er mindre udbredt end Xoops.

Rapporten Open Source CMS Market Share 2011 bruger en lang række forskellige målepunkter, både ’bløde’ og ’hårde’, til at vurdere hvilke CMS’er, der er mest brugt verden over.

Se hele rapporten: Her er de 20 bedste open source-CMS'er: Hvem truer Wordpress?

Ud fra en samlet vurdering bliver der også udpeget CMS’er, hvor opbakningen er faldende. Her nævner rapporten Joomla og Plone, der begge er udbredte i Danmark. Plone har især været brugt til flere offentlige websider.

Samlet set er Joomla dog stadig på andenpladsen, kun overgået af det mere enkle og langt mere populære open source-CMS Wordpress.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere