Opdaterings-koks i Aula: Forældre kunne ikke bruge biometrisk login

30. august 2022 kl. 09:3512
Opdaterings-koks i Aula: Forældre kunne ikke bruge biometrisk login
Illustration: Kombit.
Ansigtsgenkendelse og fingeraftryk kunne ikke bruges til at logge ind på Aula-appen, hvilket skabte røre blandt forældre.
Artiklen er ældre end 30 dage

Elever, forældre og folkeskolelærer landet over oplevede problemer med at logge ind på kommunikationsplatformen Aula, da en fejlbehæftet opdatering betød, at iOS-brugere ikke kunne bruge ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk.

»Man orker jo ikke at brokke sig længere,« skriver en bruger på Twitter og sætter spørgsmålstegn ved Netcompany og Kombit, der står bag platformen.

 

I dag sad vi så 25 forældre, hvoraf 23 ikke kunne komme på AULA, fordi de smadrede ansigtsgensendelse for et par dage siden. Man orker jo ikke at brokke sig længere, men hvor er det dog ufatteligt, at @Netcompany_DK @kombitdk osv. kan (over)leve det her katastrofale niveau.

— Søren Pedersen (@systemaddict) August 29, 2022

 

Læs også: E-boks oppe igen efter nedbrud: »Der kan forekomme ustabilitet«

Ifølge Kombit har man dog nu løst problemet med en ny opdatering.

»Brugere vil opleve, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at logge ind på iOS appen via biometriske data – ansigtsgenkendelse eller fingeraftryk. Det er stadig muligt at logge ind via de andre loginmuligheder. Problemet er løst i den nyeste version af appen, som vi anbefaler at man opdaterer til. Denne version kan hentes via Google Play Store og App Store,« skriver Kombit om driftsforstyrrelsen.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
31. august 2022 kl. 18:19

First world problem?

9
31. august 2022 kl. 06:51

Aula er jo ikke ligefrem superkritisk at have for forældre og lærere. De forældre der mener andet, er dem der gør Aula til et nederen sted at være.

10
31. august 2022 kl. 09:07

Der er børn, der har særlige behov (problemer), og hvor det er vigtigt at kommunikere tæt imellem skole og hjem, og hvor aula er eneste kommunikationsform. jeg tror de forrældre og lærere vil være ret fornærmede over at du latterliggør deres behov for at kommunikere, bare fordi du ikke selv ser behovet.

Derimod er jeg helt enig i at der er andre måder at logge på, så problemet er måske blæst lidt for stort op.

7
30. august 2022 kl. 20:57

Kan slet ikke logge ind, ford "højt sikringsniveau kræves" - og hverken nem- eller mit-id giver nogen form for respons. Offentlig it er amatøragtigt uden skyggen af bundgrænse. Luk lortet, og inddrag udviklerens egenkapital.

11
31. august 2022 kl. 09:57

Der er to veje ind til NemLog-in i UniLogin.

  1. Brugernavn + password, og derefter step-up med NemLog-in.
  2. Direkte på NemLog-in (NemId/MitId), under 'Andre muligheder'.

STIL har for nyligt opdateret UniLogin, så mulighed #1 åbner NemLog-in i en pop-up. Det spiller desværre ikke godt sammen med Aula app'en. STIL opfordrer til at bruge mulighed #2.

8
30. august 2022 kl. 21:05

Jeg har samme problem! jeg hsr opdateret iOS, geninstalleret app'en flere gange og jeg kan inke komme ind. og der er ingen steder man kan klage, jeg bliver SÅ træt!

6
30. august 2022 kl. 20:26

Heldigt at fejlen medførte at de rigtige personer ikke kunne logge ind --- det havde været slemt hvis fejlen i stedet havde ladet de forkerte ansigter og fingre logge ind.

5
30. august 2022 kl. 13:58

efter opdatering ønsker appen at jeg rater den, dog er feltet til kommentar lavet med hvid tekst på hvid baggrund - flot

3
30. august 2022 kl. 11:12

Det er satme også hårdt at skulle logge ind med sin adgangskode da...

4
30. august 2022 kl. 12:18

Via UniLogin kan man bruge MitID/nemid til at logge på.

2
30. august 2022 kl. 10:53

Der er sikkert nogle andre brugere på Aula, der har nydt det ufrivillige frirum.

1
30. august 2022 kl. 10:46

Hvorfor skulle man også selv teste, om et system virker, bare fordi man har lavet en ændring, når man kan få brugerne til at gøre det?