Op til 110 millioner amerikanere ramt af hackerangreb mod indkøbskæde

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Det var ikke 40 millioner kunder, men op til 110 millioner, som er blevet ramt af et hackerangreb. Det må den amerikanske indkøbskæde Target nu erkende.

Hackere har fået adgang til betalingsinformationer og kontaktdata for kunder hos den store supermarkedskæde Target i USA, lød historien i december. Men hvor det først officielt var 40 millioner amerikanere, der var ramt, er tallet nu steget til op mod 110 millioner, svarende til en tredjedel af USA’s befolkning. Det skriver Infoworld.com.

Læs også: Hackerangreb: Data fra 40 millioner kreditkort stjålet i amerikansk supermarked

Target har opdaget en ny gren af hackerangrebet, hvor data om 70 millioner kunder er blevet hentet. Der kan være overlap mellem gruppen på 40 millioner kunder og den nye opdagelse af de 70 millioner ofre, men Target har ikke overblik over, hvor mange det drejer sig om.

»Jeg ved, at det er frustrerende for vores gæster at finde ud af, at disse informationer er blevet stjålet, og vi er oprigtigt kede af, at de skal igennem det her,« udtaler Gregg Steinhafel, direktør for Target, i en officiel meddelelse fra koncernen.

Target vil kontakte alle ramte kunder, som har opgivet e-mail-adresse og vil dække alle tab, kunderne måtte have som følge af hackerangrebet. Der er også mulighed for gratis overvågning af bankkonti og beskyttelse mod identitetstyveri i ét år, hvis man tilmelder sig en ordning, der er lavet til lejligheden.

Hackerangrebet skete i perioden 27. november til 15. december, som er en travl periode, hvor der udover julegaveindkøb også bliver købt stort ind i dagene lige efter Thanksgiving-fejringen i slutningen af november.

Læs også: Target undskylder for 40 millioner stjålne kreditkortdata med rabat

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
John Foley

Desværre er hverken offentlige eller private virksomheder gode nok til at sikre, at personfølsomme informationer tvangsanbragt i deres såkaldte varetægt beskyttes forsvarligt. Befolkningen står undrende tilbage og kan intet gøre, politikerne er i bedste fald uvidende og i værste fald ligeglade. Borgeren taber og betaler igen-igen.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere