Omfattende it-angreb har ramt psykiatrien i Finland: Patienters oplysninger bliver stjålet

(arkivbillede) Illustration: Lasse Gorm Jensen
I et omfattende datatyveri i Finland er patientjournaler på borgere i psykoterapi blevet stjålet.

Tusindvis af borgere i psykoterapi i Finland kan have fået stjålet deres journaler og behandlingsoplysninger i forbindelse med et omfattende it-angreb.

Det skriver Digi.no.

It-angrebet var udført mod virksomheden Vastaamo, der ifølge The Guardian driver 25 psykoterapicentre i Finland i samarbejde med det offentlige. Virksomheden har i forbindelse med sagen startet en intern undersøgelse, der indtil videre peger på, at datatyveriet fandt sted for to år siden.

Finlands indenrigsminister Maria Ohisalo indkaldte til et hastemøde om sagen søndag, og i et opslag på Twitter kalder hun sagen »chokerende og meget alvorligt«. Samtidig peger de finske politimyndigheder på, at op mod titusindvis af mennesker kan være omfattet af angrebet.

Politiet leder både efter gerningspersoner i Finland og i udlandet, og det er endnu uklart, hvem og hvor mange der står bag angrebet. Men ifølge Digi.no har den eller de, der står bag angrebet, forsøgt at afpresse de ramte borgere til at betale for at undgå, at de stjålne oplysninger ville blive offentliggjort.

Indtil videre har de ukendte gerningspersoner offentliggjort mindst 300 patientjournaler med både navn og kontaktinformation, men ifølge Digi.no er det uklart, om der også er blevet lækket information om diagnoser, notater fra terapitimer eller lignende oplysninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere