Kinesisk hackergruppe i søgelyset for stort amerikansk hack

Hacket af en database i den amerikanske regerings personalekontor, hvor oplysninger om millioner af offentligt ansatte blev stjålet, har formentlig forbindelse til en kinesisk hacker-gruppe.

Efter hacket af den amerikanske regerings personalekontor er personlige oplysninger om millioner af nuværende og tidligere regeringsansatte kommet i hænderne på hackere, udtaler en række sikkerhedsfirmaer, der har kigget på sagen.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediets kilder brugte hackerne et værktøj kaldet ‘Sakula’, som sjældent er set i brug, men som tidligere på året også var involveret i hacket af et af USA’s største sundhedsforsikringsselskaber, Anthem.

Læs også: Amerikansk sundhedsforsikring hacket: Mister 80 millioners personfølsomme data

Det angreb blev ifølge Reuters dengang forbundet med det kinesiske ministerium for national sikkerhed og i det hele taget ligner det seneste angreb meget Anthem-angrebet: En lignende metode med spoofede URL’er for at lokke login-oplysninger ud af de regeringsansatte og det samme stjålne sikkerhedscertifikat skal således have været brugt under angrebet på personalekontoret.

Læs også: Hackere stjæler oplysninger om fire millioner amerikanske regeringsansatte

Den kinesiske regering afviser enhver involvering og afskriver sådanne beskyldninger som ‘uansvarlige’ og ‘uvidenskabelige’. Den amerikanske regering har da heller ikke fra officielt hold anklaget kineserne.

Der vides endnu meget lidt om den gruppe, der formodes at stå bag, og sikkerhedsfirmaer har forskellige bud på, hvem det kan være, men i modsætning til tidligere kendte grupper, der var tilknyttet det kinesiske militær, synes denne gruppe at være tilknyttet det nationale sikkerhedsministerium og fokuserer sine angreb på oplysninger, der kan bruges som kontraspionage.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bent Jensen

Og ikke frihedshelten Edward Snowden, bliver de retsforfulgt for uagtsomt manddrap. Her er det jo helt sikkert, leveret ikke krypteret information til Kina, som kan betyde at Spioner kan findes. Eller det er måske den rigtige grund, til at nogen skulle trækkes hjem.

"En kilde i det britiske indenrigsministerium skal således have sagt, at Edward Snowden nu havde ‘blod på hænderne’"

http://www.version2.dk/artikel/medie-dekrypterede-snowden-dokumenter-er-...

  • 1
  • 1
#3 Peter Favrholdt

http://uk.businessinsider.com/the-us-agency-plundered-by-chinese-hackers...

And it turns out that a systems administrator responsible for handling the agency's records "was in Argentina and his co-worker was physically located in the [People's Republic of China]," a consultant who worked with an OPM-contracted company told ArsTechnica.

"Both had direct access to every row of data in every database: they were root."

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere