Ombudsmanden: Der er for mange it-fejl i det offentlige

19. juni 2014 kl. 11:041
Finansministeriet må stramme op på sikkerheden for it-systemer i den offentlige sektor, kræver ombudsmanden. Digitaliseringsstyrelsen vil se på, om kontrollen skal udvides.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere sager om sikkerhedsfejl i offentlige it-systemer og forvaltningen af data får nu Folketingets ombudsmand til at gribe ind. Han kræver nu, at Finansministeriet i højere grad får styr på, at al forvaltning sker efter reglerne, også i en tid med udstrakt digitalisering. Det skriver avisen Kommunen.

Eksempler på problemer med digitalisering har været, at vigtige dokumenter forsvandt, eller at breve til borgerne blev sendt til forkerte modtagere. Generelt har der været for mange eksempler på fejl, mener ombudsmanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er blevet konstateret, at offentlige it-løsninger ikke har været indrettet i overensstemmelse med relevante forvaltningsretlige krav,« skriver ombudsmand Jørgen Steen Sørensen i brevet til Finansministeriet.

Hos Digitaliseringsstyrelsen, som hører under Finansministeriet, vil man se på, hvordan ombudsmandens påbud kan føres ud i praksis.

I dag bliver større it-projekter for eksempel overvåget af styrelsens It-projektråd, som skal sikre, at økonomien ikke løber af sporet. En lignende model, men med fokus på reglerne for forvaltning, er en mulighed, lyder det fra Morten Ellegaard, kontorchef i Ministeriernes Projektkontor i Digitaliseringsstyrelsen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
20. juni 2014 kl. 21:36

Det er fuldkomment hul i hovedet og grov diskriminering at straffe private for oplysninger om CPR numre, når d en offentlige sektor i den grad gør det samme helt uantastet. Det viser igen magthavernes foragt for skatteborgeren. Samtidig er der nu med de nye regler åbnet helt op for overvågning a falle via FE aftalen , der er helt uden kontrol.