Om få uger stopper NemID med at virke på Windows XP

En ny udgave af Java gør, at Windows XP-brugere fra sommerferien ikke længere kan bruge NemID, advarer Digitaliseringsstyrelsen. Flere hundredtusinder danskere risikerer dermed at være uden adgang til det offentlige.

Det over 13 år gamle styresystem Windows XP vil fra sommer ikke længere virke sammen med Java. Og det er et problem for de 6,5 procent af NemID-brugerne, der bruger Windows XP, advarer Digitaliseringsstyrelsen.

Samlet er der omkring 4.180.000 NemID-brugere, og dermed berøres mere end 270.000 danskere af den manglende understøttelse af Java på Windows XP.

Det er planen, at NemID skal komme i en javascript-udgave, der altså ikke er afhængig af Java-understøttelse, i løbet af første halvår 2014 – altså inden 1. juli. En pilot-test af løsningen blev dog mødt af udfordringer, men i slutningen af maj vurderede Digitaliseringsstyrelsen fortsat, at deadline inden 1. juli bliver en realitet.

Læs også: Efter fejl: Digitaliseringsstyrelsen dropper ekstern pilot-test af ny NemID

Twitter meddeler direktør i Digitaliseringsstyrelsen Lars Frelle-Petersen udfordringen for XP-brugere og skriver, at alternativet - altså javascript-løsningen - lanceres i 'løbet af 2014' - et svar, der ikke umiddelbart lyder, som om løsningen er på trapperne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Digitaliseringsstyrelsen inden redaktionens afslutning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (58)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#10 Sune Marcher

Ubuntu - gratis - ingen virus problemer - icedtea fremfor Oracle Java.. Og ingen disk defragmenteringer!

Hvornår har nogen platform sidst haft en decideret virus? Malware i dag har en helt anden karakter end de glade gamle "fordi vi kan" dage, hvor Bulgarien var innovations-center...

Malware i dag har en helt anden karakter, og benytter i stor stil bruger-dumhed til at blive installeret på maskinen - det er den eneste grund til du ikke ser kæmpestore botnets på linux/bsd/whatever, simpelthen fordi det kun er Windows og OSX der har stor nok bruger-appeal til at være mainstream.

Alle de mere udbredte operativsystemer har sikkerhedshuller nok til at blive 0wned i en desktop-konfiguration. De fleste har også har en mængde privilege escalation sikkerhedshuller, men det er altså ikke nødvendigt at have admin/root rettigheder for at have penge-genererende malware.

Med hensyn til server-sikkerhed kan du vende næsen mod windigo. Og selvom BSD måske ofte anses som lidt sikrere end Linux, så tager det ikke særligt meget googling at finde artikler om et OSX-baseret botnet på +500k maskiner. Så kan vi ikke droppe de her utopier om at der findes super-sikre operativsystemer når slutbrugerne er ikke-nørder?

Nåja, og "ingen defragmentering" - suk. Der er ingen filsystemer der er immune mod fragmentering, hvis applikationer er elendigt programmerede. F.eks. pacman på Archlinux (ganske vidst for en del år siden) - efter at have systemet kørende et godt stykke tid, kom de fleste folk ud for at pacman blev ekstremt langsom. Løsningen? At flytte alle pacman-filer til et nyt mount, slette filerne fra det gamle mount, og flytte filer tilbage. Retorisk spørgsmål: hvilken effekt har den manøvre?

 • 6
 • 1
#12 Christian Nobel

Malware i dag har en helt anden karakter, og benytter i stor stil bruger-dumhed til at blive installeret på maskinen - det er den eneste grund til du ikke ser kæmpestore botnets på linux/bsd/whatever, simpelthen fordi det kun er Windows og OSX der har stor nok bruger-appeal til at være mainstream.

Der er altså også lige en anden væsentlig detalje, nemlig at hovedparten af brugere kan (og gør det) klare sig med det software der ligger i distroens repositories!

Hvis Windows havde et pakkesystem på samme måde, i stedet for at folk bevidstløst downloader .exe filer, og ukritisk fyrer dem af, så ville meget være vundet.

Og så skal man altså heller ikke glemme, at der er rigtig mange Windows systemer, hvor den almindelige daglige bruger også er admin.

Så jo, der er forskelle.

 • 6
 • 0
#14 Kenneth Schack Banner

Sune Marcher

Først og fremmest må jeg nok lige slå fast at Ubuntu, Mac og Windows er programmeret af mennesker. Mennesker begår fejl, men forskellen er blot at der er flere øjne på Ubuntu end Windows og Mac. Windows er lukket kildekode og vi finder nok aldrig ud af alle de store huller der er, men mig bekendt har Microsoft vidst fornyligt lukket huller i Internet Explorer som stammer helt fra Internet Explorer 6! (XP er jo tvunget med IE og er fremtidige systemer os). I Windows er der et malware marked og hvorfor mon? Fordi Microsoft tillader dette. Dette gør Ubuntu ikke og det AV software vi har er mest for Windows brugernes skyld (hvis man da gider). Windigo er da et godt eksempel, nogle artikler nævnes det at admins var klar over at de var inficeret, men ikke gjorde noget. Er det linux fejl eller menneske fejl? Derudover rettede angrebet sig vidst mest mod Windows brugere og artiklen du henviser til belyser også at Windigo ikke er en simpel malware, men yderst elegant udviklet.. Mon det ville være nødvendigt hvis det skulle være i Windows? Derudover kan vi jo nævne EUFI (eller hvad det hedder) som jo er sat i verden for at beskytte Windows mod rootkits.. Denne hardware baserede sikkerhed har Ubuntu ikke.. Mht pacman og archlinux vil jeg ikke gøre mig klog, da jeg bruger Ubuntu som jeg finder mere attraktivt at bruge da det er hurtigt at installere, konfigurere og som har alt man behøver i sig fra starten. (Det har Windows vidst ikke).

Jeg vil os lige henvise til en side du kan læse mere om linux på: http://www.whylinuxisbetter.net

 • 1
 • 0
#23 Jacob Bang

Nåja, og "ingen defragmentering" - suk. Der er ingen filsystemer der er immune mod fragmentering, hvis applikationer er elendigt programmerede. F.eks. pacman på Archlinux (ganske vidst for en del år siden) - efter at have systemet kørende et godt stykke tid, kom de fleste folk ud for at pacman blev ekstremt langsom. Løsningen? At flytte alle pacman-filer til et nyt mount, slette filerne fra det gamle mount, og flytte filer tilbage. Retorisk spørgsmål: hvilken effekt har den manøvre?

For at forstå problemet er det nødvendigt at forstå hvordan pacman dengang genmte data på filsystemet. Pacman gemte alle data om hvert repo. i hver sin mappe og oprettede en mappe for hver eneste mulig pakke der kunne installeres fra dette repo. Derudover laves der er en mappe for de pakker du selv havde installeret og også her er der oprettet en mappe for hver eneste pakke du havde installeret.

Resultatet var temmelig mange inodes og mange individuelle filer der skal læses og skrives. Der er har næppe været nogen fragmentering på de enkelte filer men fragmenteringen bestod nærmere i at alle disse mange filer kunne ende med at ligge spredt på disken.

Det script der var med til at effektivisere dette gik så ud på at kopiere alle filer og slette de gamle og så håbe på at filsystemet placerede disse filer tættere på hinanden.

Grunden til denne struktur i første omgang blev lavet var primært fordi man ikke ønskede at placere alle data i en eller anden database som apt-get gør det og derved gøre det sværere at forstå hvilken struktur disse data blev gemt i. Det kan man være enig eller uenig i men resultatet var dog et system der bestemt ikke var effektivt.

Måden pacman gør det i dag er at gemme en nedpakket fil fra hvert repo. der indeholder alle disse data om hver pakke (ligesom før i tiden) men så lade vær med at udpakke denne på filsystemet. På den måde vil alle read-only data ligge i større nedpakket filer som filsystemet så kan placere effektivt og undgå fragmentering. Der er dog stadig den gamle mappestruktur for pakker du har installeret på systemet men eftersom der er langt færre af disse filer og de ikke udsættes for samme grad af opdateringer er det ikke noget der giver de store performence problemer.

 • 2
 • 0
#24 Mikael Ibsen

i sagaen om NemID mon vedrører samfundet på nogen væsentlig måde.

Umiddelbart tror jeg det ikke, for ellers ville vores højt begavede regering, og de stærkt ansvarsbevidste politikere, som sidder dér, jo forlængst have råbt vagt i gevær, og startet en effektiv aktion, så ingen af deres vælgere - og andre borgere - kommer i knibe.

Da det ikke er sket, må jeg konkludere, at det er en ligegyldig og betydningsløs nuance - og sætte mig tilbage på mine hænder igen, indtil der kommer nærmere reaktioner eller instruktioner fra oven.

 • 1
 • 0
#25 Christian Nobel

Man kan omgaa manglende PAE: Jeg har Lubuntu i nyeste version körende paa en IBM Thinkpad fra 2006 uden PAE. Det krävede at jeg startede med en tidlig version, installerede Fake PAE og derefter opgraderede. Det tog lidt tid, men det virker.

Ja ja, men jeg påpeger bare at der er faldgrupper, som kan give Hr. og Fru Danmark problemer i så høj grad at Ubuntu dømmes ude.

Og det vil være lidt ærgerligt at tabe tingene på gulvet pga et popsmart udsagn, for i det daglige er en moderne Linux distribution meget nemmere at have med at gøre (og kva pakkehåndtering også altid opdateret).

Endvidere findes der også alternativer hvor non-PAE ikke er et problem, men man skal bare være opmærksom på at det kan være en showstopper.

Herudover, så mener jeg at det er totalt tåbeligt at Canonical ikke har lavet installeren så smart at den checker for processor, og derfra vælger hvilken kerne der skal benyttes, det burde være ret så nemt at lave - og det klinger lidt hult når Canonical lige præcis bruger gammel hardware argumentet, og så alligevel ikke kan bruge det.

 • 0
 • 1
#30 Mads Linnemann Filskov

Medmindre Nets/bankerne pr. 15. juli spærrer for alle gamle versioner af Java eller begynder at benytte meget specifikke kald/funktioner, der kun findes i den allernyeste Java-version, så vil NemID også virke efter 15. juli.

Ringkøbing Landbobank skriver i deres netbank: "Fra 15. juli kan der ikke længere logges på Netbank fra Windows XP. Det skyldes, at Windows XP fra den dato ikke længere er understøttet af Java, samt at Microsoft generelt har stoppet supporten af Windows XP."

herefter linkes der til Nets: http://www.nets.eu/dk-da/Om/nyheder-og-presse/Pages/Java-opdatering-give...

Men jeg kan faktisk ikke læse om det er muligt at fortsætte med en gammel java-version.

 • 1
 • 0
#31 Steen Poulsen

Jeg er "måske" årsag til at at de overhovet nævner det, men at de ikke læste mit brev, inde de skrev artiklen er altså PINLIGT !!!

Brev til redaktionen :

Hej,

Som sagt i telefonen, så har jeg blandet følelser ang. det hype der er omkring Oracles annoncering om at XP JRE ikke er supportet efter 15 Juli 2014.

Jeg har flere kunder som ringer i panik fordi de bruger XP og banker, Nets m.f. "skræmmer" dem til at tro at deres IT ikke virker fra og med 15 Juli. Som alle ved er der jo ikke "krav" om at bruge nyest version af java, men at man selvfølgeligt har tilrådet det.

Jeg synes at det er urimeligt at man ikke deler sandfærdige oplysninger ang. Java - og at det sagtens kan bruges endnu, også efter 15 Juli Man er jo også i gang med at kode en NemID uden JRE , så vi kan komme fri af dette opdaterings helvede, som rigtigt mange "normale" PC bruger er i !

Jeg køre selv på en OpenJRE v6.29 - på en Debian Linux, og det har fungeret problemfrit, og vil selvfølgeligt fortsætte med det.

Så vil i ikke nok skrive at det med at Java ikke bliver opdateret - betyder at der ikke komme rettelser, men at det i øvrigt vil virker og fortsætte med det en god rum tid endnu. Måske kontakte bankernes(JB ,Sparkassen Vestsj. Nets) IT afdelinger, for at få en forklaring på deres vildledende udmelding.

 • 3
 • 0
#33 Peter Holm Jensen

eg køre selv på en OpenJRE v6.29 - på en Debian Linux, og det har fungeret problemfrit, og vil selvfølgeligt fortsætte med det.

Du har ganske givet ret, jeg kører også bare med det debian ny synes jeg skal bruge, og det virker find, men læser man det officielle Danmarks information, så kan XP ikke bruges: http://www.digst.dk/Servicemenu/Nyheder/Nyhedsarkiv/Digitaliseringsstyre... hvis man læser overskriften, men man er ikke et hak klogere af at læse teksten.

 • 0
 • 0
#36 Gert Agerholm

Jeg har lige været på Netbank med Java 8 på XP 32-bit, alt andet java er afinstalleret!!!!!

Det er med andre ord udelukkende en politisk beslutning (hvem har mon sørget for det?). Java 8 ER XP kompatibel, det er udelukkende installeren i den downloadede pakke som ikke er XP kompatibel. Se lige her.

http://stackoverflow.com/questions/20965564/installing-jdk8-on-windows-x...

Jeg installerede Java 8u5 på 32-bit Windows 7 og fulgte her efter beskrivelsen i svar 2. Det fungerer!!!!!!!! Alt andet Java er først afinstalleret og ifølge browseren er der kun Java 8 installeret.

Jeg kan selvfølgelig ikke garantere for at der er en eller anden funktion som har problemer, men netbank ser ud til at fungere.

 • 6
 • 2
#37 Gert Agerholm

Man kan omgaa manglende PAE: Jeg har Lubuntu i nyeste version körende paa en IBM Thinkpad fra 2006 uden PAE. Det krävede at jeg startede med en tidlig version, installerede Fake PAE og derefter opgraderede. Det tog lidt tid, men det virker.

Det er rigtig fint at man kan, men prøv lige at få menig dansker til at gøre det uden at skulle have hjælp af IT kyndig person. Det er derfor en teoretisk løsning, men i praksis kan de fleste ikke implementere det.

 • 0
 • 0
#39 Sune Marcher

Nikolaj Hansen:

Faktisk spørgsmål: Hvilket filsystem? På Linux har man jo frihed til at vælge. Jeg gætter på ReiserFS. I dag med ext4 er det en anden verden.

Jeg må indrømme at jeg ikke kan huske om det var EXT2 eller EXT3 - burde dog ikke gøre den store forskel, da EXT3 pretty much "blot" indførte journalling.

Christian Nobel:

Hvis Windows havde et pakkesystem på samme måde, i stedet for at folk bevidstløst downloader .exe filer, og ukritisk fyrer dem af, så ville meget være vundet.

Delvist enig - en unified pkgmgr er noget jeg savnet på Windows - men du kommer næppe til at finde piratsoftware eller porno i officielle Linux repos, hvilket typisk er dér snavs kommer fra (udover de, ifølge min erfaring, sjældnere tilfælde med drive-by attacks).

Kenneth Rasmussen:

Mennesker begår fejl, men forskellen er blot at der er flere øjne på Ubuntu end Windows og Mac.

Det har desværre vist sig at "flere øjne" argumentet ikke er nogen garanti - jeg kan i flæng nævne Apache chunked-encoding, Linux IPX protocol og OpenSSL heartbleed bugs der har eksisteret i rigtigt mange år, før de blev opdaget. Til gengæld er fordelen i OSS at bugs typisk bliver fixet ret hurtigt efter de er opdaget, i modsætning til f.eks. NTVDM local privilege escalation exploiten på Windows der har været kendt i, hvad, 13 år...

Jeg vil os lige henvise til en side du kan læse mere om linux på:

Jeg har brugt Linux (server-side) siden RedHat 5.2 engang i slut-halvfemserne, såeh... :-)

Jacob Bang:

Der er har næppe været nogen fragmentering på de enkelte filer men fragmenteringen bestod nærmere i at alle disse mange filer kunne ende med at ligge spredt på disken.

OK - det har så ikke været large-file fragmentering der har sløvet pacman - tak for beskrivelsen :)

Det ændrer dog ikke på at Linux filsystemer ikke er immune overfor fragmentering - men det afhænger naturligvis af ens brugsmønster samt filsystem (og i høj grad caching policy). XFS f.eks. er typisk ret aggressiv mht. write caching, og kan derfor bedre sikre at filer er sammenhængende (dog med større risiko for datatab hvis strømmen går, end mere konservativ caching strategi). Men hvis du starter en torrent-klient der ikke præ-allokerer plads til filer, tilføjer en større mængde torrents, og derudover eventuelt ikke har særligt meget fri diskplads... så skal du nok se fil-fragmentering :-)

 • 0
 • 0
#42 Steen Poulsen

... With JRE 8 on XP there is another way - to use MSI to deploy package.

Install JRE 8 x86 on a PC with supported OS (Win 7 or ...) Copy "c:\Users[USER]\AppData\LocalLow\Sun\Java\jre1.8.0\jre1.8.0.msi" and "Data1.cab" to XP PC and run jre1.8.0.msi

Det bliver mine kunder glade for....

 • 1
 • 0
#48 Flemming Seerup

Medmindre Nets/bankerne pr. 15. juli spærrer for alle gamle versioner af Java eller begynder at benytte meget specifikke kald/funktioner, der kun findes i den allernyeste Java-version, så vil NemID også virke efter 15. juli.

Hvis man opdaterer sin java version i browseren, og stadig kører XP, så har man et problem. Og efter at Nets og bankerne år efter år har fortalt at man SKAL opgradere sin java, så er det lidt svært at anbefale folk ikke at gøre det :)

 • 0
 • 0
#49 Gert Agerholm

Hvis man opdaterer sin java version i browseren, og stadig kører XP, så har man et problem. Og efter at Nets og bankerne år efter år har fortalt at man SKAL opgradere sin java, så er det lidt svært at anbefale folk ikke at gøre det :)

Jeg forstår ikke hvad du mener. Hvis Java er opdateret er OS vel helt ligegyldigt. De kontrollerer efter hvad jeg ved ikke dit OS men din Java version, så hvis Jave i XP har aktuel version, hvad er så problemet?

 • 0
 • 0
#50 Gert Agerholm

Ret beset er det vel ikke MS eller Oracle der påstår noget her, men de danske medier, der absolut ingen forstand har på tingene.

Njaaa.. Et eller andet sted skal udmeldingen jo komme fra og beslutningen om at gøre installeren inkompatibel med XP kommer ikke fra DR eller TV2, det er noget Oracle har impementeret. Det jeg så stiller spørgsmålsteng ved er .. hvorfor? Oracle har for mig at se ingen interesse i det, med mindre andre har ønsket det. Og i den sammenhæng er der faktisk kun én som har en økonomisk interesse i at få den melding ud.

 • 1
 • 0
#53 Kenn Nielsen
 • 0
 • 0
#55 Gert Agerholm

Det er selvfølgelig rigtigt, at det er Oracle, der afskærer alle nye Java-versioner fra Windows XP. Men det er jo medierne (inkl. Version2) der får det til at lyde som om, at alle danske XP-brugere pr. 15. juli ikke længere kan bruge NemID... selvom det med 99,9% sikkerhed ikke er tilfældet.

Det er helt rigtig. Det kan selvfølgelig være svært helt nøjagtigt at placere aben, men flere af informationerne videregives på en måde så at det næsten ligner manipulation med slutbrugerne. Jeg har læst informationen på Nets hjemmeside. Den er formuleret så at 99,5% af befolkningen vil mistolke det de skriver. Men de vil altid kunne sige "Det har vi aldrig sagt..." og på den måde vaske deres hænder. Det er derfor DR, TV2 og V2 ubevidst er deres håndlangere. Det er i virkeligheden den største skandale ved situationen.

I sidste ende kan Nets bevidst blokere for f.eks java 7u60 og der med påstå "Der kan i se, det fungerer ikke", men det er givet vis IKKE den tekniske sandhed. Lad os nu se hvor galt det går. Jeg betvivler på at bankerne og Nets bevidst vil blokere for lidt ældre udgaver af Java. Hvis de virkelig ærligt er så bekymrede for danskerne IT sikkerhed, så var der måske helt andre ting man skulle gribe fat i. Hvad f.eks. med at blokere for alle OS'er som ikke er patchet til om med sidste update? Var det måske ikke mindst lige så vigtig?

 • 1
 • 0
#58 Gert Agerholm

Nu har Nets jo aldrig været hurtige til nogetsomhelst. De er aldrig proaktive overfor brugerne. De opfører sig som en arrogant mastodont.

Det kan jo faktisk være at V2 efter denne debat faktisk har fulgt op på tingene og fået denne information. Vores debat og undersøgelser vil også have resulteret i at Nets har svært ved at fastholde deres påstand. Net har dog IKKE ændret tingene på deres hjemmeside. http://www.nets.eu/dk-da/Om/nyheder-og-presse/Pages/Java-opdatering-give... Sydbank henviser også stadig til den information.

 • 0
 • 0
#61 Gert Agerholm

Nets's webserver ser ud til at have problemer, den er lige nu generelt NEEEEGET langsom. Her er teksten.

Den 15. juli frigiver Oracle en ny opdatering af Java. Det viser sig, at Java-opdateringen fungerer sammen med Windows XP. Brugere med Windows XP bør alligevel opgradere til et nyere styresystem, da Windows XP ikke længere understøttes

Oracle frigiver tirsdag den 15. juli 2014 den ventede opdatering (v. 7.65) til Java, som er nødvendig for at kunne benytte NemID på en pc.

Det har tidligere været forventningen, at denne opdatering ville give problemer for NemID-brugere med styresystemet Windows XP. Den forventning var baseret på tilbagemeldinger fra Oracle, der også officielt har meldt ud, at de ikke længere vil supportere Java i forhold til Windows XP.

Det viser sig nu, at den endelige udgave af den nye opdatering til Java kan anvendes af NemID-brugere med XP på deres pc. Det betyder, at de godt 5 pct. af NemID-brugerne, der i dag benytter XP på deres pc, kan opdatere Java og fortsat anvende NemID på deres pc.

Digitaliseringsstyrelsen og Nets anbefaler fortsat, at brugere med Windows XP på deres pc opgraderer til et nyere styresystem. Årsagen hertil er, at Windows XP ikke længere får sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, og dermed er man mere sårbar for virus og hacker-angreb. Windows XP testes dermed heller ikke længere aktivt i forhold til NemID, og du kan ikke modtage support hos Nets i relation til Windows XP.

Men de forsøger stadig i høj grad at vaske deres hænder/villede brugerne. I afsnit 2 skriver de:

Oracle frigiver tirsdag den 15. juli 2014 den ventede opdatering (v. 7.65) til Java, som er nødvendig for at kunne benytte NemID på en pc.

Java - ja, 7.65 - nej. De har jo tidligere indrømmet at 7.60 også vil fungere. Ved at sætte 7.65 i parentes forsøger de stadig på at villede brugerne, endvidere må de ikke bruge ordet "som", det henviser sprogligt til "opdatering af java" og ikke til "java". Som sagt Java er nødvendigt (endnu), opdateringen Nej. Hvis alligevel har de tidligere modsagt sig selv ved at sige at de gamle OGSÅ vil fungere.

 • 0
 • 0
#62 Erik Borgen

Nu har Nets og Digitaliseringsstyrelsen kørt os rundt i manegen de seneste par måneder med deres pressemeddelelser. Og stort set samtlige banker har fulgt trop og fortalt deres netbankbrugere, at de skal opgradere deres styresystem (=købe en ny computer). Ellers kan de ikke gå i netbanken efter 15. juli. Enhver med bare en grundlæggende teknisk viden om IT, kunne sige sig selv, at der ikke ville ske noget 15. juli. Så hvad bilder disse såkaldte eksperter sig egentlig ind? De har sikkert opnået, at mange er styrtet ud for at anskaffe sig en ny PC. Og det er sandsynligt, at der blandt disse er en overrepræsentation af ældre mennesker, som måske ikke lige have forventet, at pensionen skulle bruges på en ny bærbar.

Jeg håber nu, at de samme virksomheder går ud og undskylder deres tidligere skriverier. Men det er jo nok naivt af mig. Vi ser allerede at Nets forsøger at tørre 'sagen' af på Oracle. Hvor lavt kan man synke?

 • 1
 • 0
#63 Finn Christensen

... Nets og Digitaliseringsstyrelsen kørt os rundt i manegen de seneste par måneder...

Utroligt at man stadig kan få sin gode løn i et fag, hvor man åbenlyst og faktuelt udviser manglende evner overfor en hel befolkning - intet under at vores digitale datasikkerheden er hullet som en si.

Microsoft burde sende dem en hel lastbil årgangsvin, som tak for al den offentlige gratis reklame - reklameværdien er uvurderlig og nær ubetalelig.

Sådan nogle 'hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker og socialdemokrater' (fra Olsenbanden)

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere