OL-whistleblower frygter for sikkerhed efter hack

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Den tidligere russiske løber Yuliya Stepanova, der afslørede systematisk doping i den russiske sportsverden, frygter, at hendes skjulested er blevet afsløret af hackere.

Yuliya Stepanovas brugerkonto til det internationale antidoping-agentur (WADA) skulle angiveligt være blevet hacket, hvilket åbner for muligheden for, at hendes tilholdssted er blevet afsløret. Det skriver The Register.

Yuliaya Stepanova afslørede, hvordan det russiske sportsforbund gennem mange år har hjulpet med at dope russiske atleter op til konkurrencer, hvilket medførte en gennemgribende udelukkelse af russiske atleter til både de Olympiske Lege og Paralympiske Lege i Rio de Janiero.

Antidoping-administrationens system (ADAMS) bliver brugt af det internationale antidoping-agentur, og her kan atleter rapportere, hvor i verden de befinder sig (whereabouts) for at gøre processen mere simpel.

WADA bekræfter hack

WADA bekræfter i en officiel udtalelse på sin hjemmeside, at hackere har haft adgang til Yuliaya Stepanovas brugernavn og kodeord. Organisationen skriver videre, at ingen andre atleter er blevet ramt.

"Gennem regelmæssig overvågning af systemet har vi noteret, at nogen, der ikke er Yuliya Stepanova, har haft adgang til hendes konto."

Yuliaya Spepanovs mand, Vitaly, lever også i skjul, efter at han i 2014 afslørede skjulte optagelser, der viser en omfattende dopingkultur i russisk sport.

Parret bor et ukendt sted i USA efter et kort ophold i Berlin.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mogens Lysemose

Hvis man har en stor statsfinansieret organisition som ikke laver andet end at "hacke" til fordel for Rusland (APT) så kan man jo rigtigt meget. For nyligt blev demokraternes server f.eks. hacket og lækket til ulempe for Hillary Clinton. Og mange modstandere af Putin har det jo med at blive syge eller dø af mystiske årsager. Ingen tvivl om at flere med tilknytning til Putin gerne ser hende følge efter. F.eks. http://politiken.dk/udland/ECE3026600/rapport-putin-godkendte-formentlig...

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere