OL i 2016 går i skyen

Til de Olympiske Lege i Rio de Janeiro i 2016 bliver en del af it-systemerne flyttet til skyen, og i 2018 skal alt være baseret på cloud-tjenester.

De moderne Olympiske Lege har aldrig været afholdt to gange i træk i den samme by eller sågar samme land. Ud fra det perspektiv giver det derfor mening, at den Internationale Olympiske Komité, IOC, nu arbejder på at lægge alle it-systemer til afholdelsen af legene ud i skyen.

IOC samarbejder med it-serviceleverandøren Atos, som blandt andet består af det tidligere Siemens IT Services, om at lægge en stor del af systemerne til legene i Rio de Janeiro i 2016 på Atos' egen sky, Canopy.

Planen er i første omgang at få lagt planlægningsværktøjerne i skyen, og frem mod vinterlegene i PoyeonChang i 2018 skal alt lægges i skyen.

Det første spadestik til overgangen til cloud computing var ved vinterlegene i Sochi i år, hvor resultaterne fra konkurrencerne blev distribueret via skyen.

»Som en begivenhed, der kun optræder én gang hvert andet år - hver gang et nyt sted - og som kræver enorm computermæssig infrastruktur og genererer massive datamængder, passer OL perfekt til cloud computing,« udtaler salgsdirektør Patrick Adiba fra Atos ifølge en pressemeddelelse.

Cloud computing giver også mulighed for at lægge it-infrastrukturen i dvale mellem legene, ligesom det ikke er nødvendigt at opbygge lokale datacentre til håndtering af alle systemer. I 2016 vil legene dog stadig have datacentre i Rio de Janeiro.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Bobby Pirates

Hvor er det dumt/åndssvagt at kalde det skyen og cloud og hvad ved jeg konstant. Det er, som mange andre også har påpeget, blot tale om at man får adgang til servere hvor din data ligger, i store data-centre. Intet andet. Skyen mig her og Skyen mig der. Der er sgu intet sky i at have adgang til et fjerndrev på en fjernserver.

  • 2
  • 0
#3 Mikkel Stendevad

Det korrekte ordvalg ville vel også være at bruge "hosted-services" da det giver mere mening imo. Ordet "cloud-services" må være opfundet af en spade med en MBA degree(og nej det betyder ikke at alle folk med en mba er spader ;) )

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere