Oktober-opdatering til Windows 10 sletter ikke længere dine filer

Illustration: Microsoft
I sidste uge måtte Microsoft stoppe udrulningen af oktober-opdatering til Windows 10 på grund af fejl, der i nogle tilfælde slettede brugeres filer.

Microsoft har løst fejl i oktober 2018-opdateringen til Windows 10, der betød, at nogle brugere mistede filer efter at have installeret den, og nu udgivet en ny version gennem Windows Insider Program inden bred udrulning.

Det skriver Ars Technica.

Læs også: Microsoft stopper Windows 10-opdatering efter meldinger om slettede dokumenter

I sidste uge fik fejlen Microsoft til at stoppe udrulningen af opdateringen (version 1809). Virksomheden hævder, at kun få brugere blev påvirket, og tilbyder at hjælpe disse med at få genoprettet deres mistede filer gennem Microsoft Support.

Indtil da råder virksomheden ramte brugere til at benytte deres påvirkede enhed mindst muligt.

Derudover har it-giganten udgivet en forklaring på problemet, der kan læses her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Deleted User

Regnefejl?

Når jeg deler 600 millioner med 10 tusinde får jeg 60 tusinde (men det er længe siden, jeg gik i skole, så... hvem ved, hvad der gælder i disse moderne tider ;-)

For tiden melder Microsoft selv ud om størrelsesordenen over 700 millioner Windows 10 brugere (uanset variant) og tallet har ligget stabilt længe (i sig selv en overvejelse værd).

Uanset om tallet af berørte brugere så er 70.000 eller 600.000 er det aldeles for store omkostninger for de berørte. I bedste fald tager det timer, hvis ikke dage, inden alt er helt oppe at køre igen som før. I værste fald (uden backup) har mange lidt uoprettelige tab.

Og det ER Microsofts ansvar, uanset om de rent juridisk ser ud til at kunne smyge sig udenom p.t.

Poul Henrik Kamp er på rette spor med sin kritik af IT-branchens ansvarsfrihed, selv hvis de udviser stor ansvarsløshed eller direkte uansvarlighed. Ministre kan stilles til ansvar i en rigsretssag. Microsoft er per definition (licensbetingelserne) uden ansvar. Gudelignende på linje med eller over Kongehuset, og den position har danskerne eller lovgiverne næppe tildelt Nadella m.fl. helt frivilligt.

Nu hvor Microsoft har gjort deres indtog i rengøringsbranchen, har jeg fundet et punkt under min routers “børnesikring”, som enkelt gør det muligt at definere, at mine Microsoft maskiner aldrig skal have adgang til internettet (både for LAN og WiFi connection).

Hver gang, jeg starter en af maskinerne, udløses “hotelfunktionen” i Windows 10. Normalt giver det dig adgang til at indtaste dine login credentials til hotellets netværk. Nu fortæller min router, at adgangen til internettet er blokeret. Hvad mere kan jeg ønske mig lige nu og her?

  • 1
  • 0
#3 Claus Arberg

Realtek audiodriveren på min spritnye HP laptop er pludselig dømt ude efter oktober opdateringen på Windows 10. Mere præcist formuleret så er den blevet dømt inkompatibel på den nyeste Win 10 version.

Endnu en gang må jeg bruge timer på at få tingene til at virke bare på grund af en simpel opdatering fra Microsoft. Pt. har jeg endnu ikke fundet en løsning og det irriterer mig virkeligt, da det stjæler tid fra vigtigere opgaver.

  • 0
  • 0
#4 Torben Jensen

Jeg har i 2 tilfælde haft familie der har investeret i veludstyrede ASUS notebooks preinstalleret med Windows7.

Vupti går der lidt tid og så popper der i nederste hjørne et vindue op der anbefaler opdatering til Windows10, brugeren trykker glad på knappen, venter x antal timer, og derefter er der pludselig en række hardware dele som f.eks. DVD drev der ikke mere virker.

Og nu risiko for at en opdatering sletter dine filer, flere i familien tænker ikke i backup. Det er vel nok et dejlig brugervenligt system!!!

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere