Ofre for NemKonto-svindel kan nu få kompensation hos Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen oplyser, at den nye Digital Post-løsning lanceres den 21. marts
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
Ofre for NemKonto-svindel, der eksempelvis er blevet franarret deres lønudbetalinger, kan nu søge om kompensation hos Digitaliseringsstyrelsen.
2. august kl. 09:50

Borgere, der har været udsat for NemKonto-svindel kan fra 1. august 2022 ansøge om kompensation, hvis de er blevet franarret udbetalinger.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Ransomwaren Luna bekræfter ny cross-platform-trend blandt hackere

Ofrene har typisk været udsat for identitetstyveri af deres NemID-oplysninger, som derefter er blevet brugt til at ændre deres NemKonto til en bankkonto, som svindlerne kontrollerede. Det har betydet, at udbetalinger såsom løn, børnepenge og folkepension er blevet udbetalt til en bankkonto, svindlerne har valgt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er vigtigt for os, at alle borgere har tillid til og føler sig trygge ved at bruge NemKonto. Selvom det er en meget lille andel, der rammes, tager vi alle tilfælde af svindel alvorligt. Identitetstyveri og svindel er en voldsom og ubehagelig oplevelse, som også kan have økonomiske konsekvenser. Derfor at vi glade for nu at kunne hjælpe med kompensation, hvis man er blevet franarret sin retmæssige ydelse, såsom løn- eller pensionsudbetaling,« udtaler direktør i Digitaliseringsstyrelsen Tanja Franck.

Læs også: Belgiske ministerier ramt af kinesiske cyberangreb

Sidste år kom det frem, at Justitsministeriet i 2017 blev advaret om, at svindel med Nemkonto kan lede til hvidvask og terrorfinansiering. Kort efter besluttede finansminister Nicolai Wammen (S), at sikkerheden i NemKonto-systemet skulle testes, efter en redegørelse fra Digitaliseringsstyrelsen om styrelsens håndtering af svindel med NemKonto og NemID.

Frem til 31. januar 2023 kan borgere søge om kompensation med 10 års tilbagevirkende kraft.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger