Officielt SDK: Nu får du lov at programmere Kinect på Windows

Microsoft er på vej med et udviklingsværktøj til bevægelsessensoren Kinect, så i første omgang studerende og fritidsprogrammører kan lave deres egne Windows-applikationer, der anvender Kinect.

Der gik ikke længe, fra Microsoft var begyndt at sælge dets bevægelsessensor Kinect til spilkonsollen Xbox 360, før entusiastiske amatører og forskere havde fundet ud af at bruge Kinect til alle mulige andre formål.

Nu er Microsoft på vej med et officielt udviklingsværktøj, der skal gøre det muligt at skabe applikationer til Windows, som anvender Kinect-systemet.

Læs også: Scor 16.000 kroner for open source-driver til Microsoft Kinect

I første omgang bliver værktøjet frigivet inden for de næste måneder til studerende, forskere og fritidsprogrammører, oplyser Microsoft på Microsoft Research-bloggen. Microsoft planlægger ifølge ZDNet også en version til udvikling af kommercielle applikationer senere på året.

Kort efter de første uautoriserede drivere til Kinect til Windows og Linux var blevet spredt på nettet, frigav firmaet Primesense, der har udviklet selve sensoren for Microsoft, et sæt open source-drivere til Kinect på OpenNI.org, som gjorde det muligt at få adgang til de rå data fra Kinect.

Læs også: Hack til Kinect gør dig usynlig

Ifølge Microsofts officielle blog forventer softwaregiganten, at de nye værktøjer til Kinect vil gøre det muligt at afprøve teknologien til nye områder som sundhedssektoren og undervisning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017