Officielt SDK: Nu får du lov at programmere Kinect på Windows

Microsoft er på vej med et udviklingsværktøj til bevægelsessensoren Kinect, så i første omgang studerende og fritidsprogrammører kan lave deres egne Windows-applikationer, der anvender Kinect.

Der gik ikke længe, fra Microsoft var begyndt at sælge dets bevægelsessensor Kinect til spilkonsollen Xbox 360, før entusiastiske amatører og forskere havde fundet ud af at bruge Kinect til alle mulige andre formål.

Nu er Microsoft på vej med et officielt udviklingsværktøj, der skal gøre det muligt at skabe applikationer til Windows, som anvender Kinect-systemet.

Læs også: Scor 16.000 kroner for open source-driver til Microsoft Kinect

I første omgang bliver værktøjet frigivet inden for de næste måneder til studerende, forskere og fritidsprogrammører, oplyser Microsoft på Microsoft Research-bloggen. Microsoft planlægger ifølge ZDNet også en version til udvikling af kommercielle applikationer senere på året.

Kort efter de første uautoriserede drivere til Kinect til Windows og Linux var blevet spredt på nettet, frigav firmaet Primesense, der har udviklet selve sensoren for Microsoft, et sæt open source-drivere til Kinect på OpenNI.org, som gjorde det muligt at få adgang til de rå data fra Kinect.

Læs også: Hack til Kinect gør dig usynlig

Ifølge Microsofts officielle blog forventer softwaregiganten, at de nye værktøjer til Kinect vil gøre det muligt at afprøve teknologien til nye områder som sundhedssektoren og undervisning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017