Office til iPad: Pas på licenserne

Microsofts Office-pakke til iPad kan lokke flere til at købe Office 365, og det kan give problemer for it-chefen, der skal holde styr på licenserne.

Microsoft har nu frigivet den særlige iPad-version af selskabets Office-kontorpakke, og den er allerede strøget til tops i Apples som i øjeblikket den mest downloadede gratis app, der ikke er et spil. Men man har også mulighed for at betale for ekstra funktioner, og det kan give problemer for it-afdelingen, skriver ZDNet.

Hvis man vil have fuld adgang til alle funktioner i kontorpakken, skal man nemlig betale for et Office 365-abonnement hos Microsoft. Men det kan få mange brugere, som har fået en iPad, de både bruger privat og til firmabrug, til at bryde Microsofts licensregler.

I øjeblikket kører Microsoft nemlig kampagne for Office 365 Home Edition, som er beregnet til privat brug, og det betyder, at man ikke må anvende en Home Edition-licens til kommerciel eller foreningsmæssig brug.

For it-afdelingen kan det betyde, at brugere kan komme til at overtræde licensbetingelserne, hvis de bruger en Home Edition-udgave af Office til iPad til firmabrug.

Hvis virksomheden i forvejen har en Office 365-aftalen med Microsoft vil denne licens også kunne bruges til de ansattes iPads, så i det tilfælde bør man altså sikre sig, at medarbejderne ikke aktiverer en privatlicens til deres iPad.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Povl H. Pedersen

Det er måden hvorpå man sikrer i løbende indtægt. Man skal ikke længere købe software, men kun leje det. Jeg synes det er fint man får muligheden, men eksempelvis Photoshop er så dyr at leje, at de nok ikke får flere privatbrugere om bord. Så er det bedre at man kan spare op og købe. $20-$30/måned er for dyrt for at lave lidt billedredigering ind imellem. Så jeg har forladt den platform. Hvis jeg ikke havde O365 via arbejde, så ville jeg også slette MS Office igen. Apples Apps fungerer rigtigt fint.

Måske håber MS at de kan presse en masse firmaer ud i O365.

  • 0
  • 0
#5 Per Erik Rønne

Jeg regner med at købe en Office 365 University licens, når den nye Mac-udgave kommer på markedet. Den vil koste 699 kroner for fire år med to dækkende maskiner (jeg kan ikke helt se om det kan være to computere + en iPad, eller om en iPad tæller som en computer; MS' skrevne licensbetingelser er dobbelttydige), og det er billigere end en Home & Student licens til 999 som kun dækker en maskine, og som ej heller har Outlook med. I forvejen går der 2-3 år mellem hver ny version.

Bortset fra denne mulighed ville jeg aldrig selv gå ind og købe en Office 365; det er den simpelthen for dyr til. Men i forbindelse med ansættelse vil man naturligt få adgang til en sådan - og som privatperson kan man som regel klare sig med Apples egne applikationer, suppleret med LaTeX.

Abonnementet for private er sat for højt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere