Office giver nye problemer for Microsoft-opdateringer

For anden gang på få uger har Microsoft-kunder problemer med udrulningen af opdateringer via WSUS. Denne gang er det Office 2003, der forårsager problemet.

Juni måneds sikkerhedsopdateringer fra Microsoft har ikke været specielt medgørlig for de organisationer, der benytter Windows Server Update Services, WSUS. For anden gang inden for godt to uger har Microsoft således måttet advare kunderne om et problem, der kan betyde, at opdateringerne ikke bliver installeret som planlagt.

Denne gang drejer det sig om kombinationen af WSUS 3.0 og Office 2003. Flere kunder rapporterer ifølge Microsoft, at opdateringerne ikke bliver installeret på klienterne fra WSUS.

Microsoft understreger, at der ikke som sådan er tale om et sikkerhedshul i WSUS, selvom selskabet har udsendt en sikkerhedsadvarsel omkring problemet.

Imidlertid betyder konflikten mellem softwaren, at de nødvendige sikkerhedsopdateringer ikke bliver installeret. Dermed efterlades klienterne sårbare over for eventuelle angreb, der udnytter de sikkerhedshuller, som opdateringerne skal lukke.

Advarslen er som sagt den anden inden for få uger, hvor Microsoft har måttet advare kunderne om WSUS. Kort efter frigivelsen af juni måneds opdateringer rapporterede kunder om en konflikt mellem System Center Configuration Manager 2007 og Systems Management Services 2003.

Denne konflikt betød ligeledes, at opdateringerne ikke blev rullet ud til klienterne.

Microsoft oplyser, at selskabet arbejder på at løse problemerne med en opdatering til WSUS. Indtil da anbefaler selskabet en række mulige midlertidige ændringer af opsætningen, som kan gøre det muligt at foretage opdateringerne til trods for problemerne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Mads Bendixen

De har lavet en ny revision af Office 2003 SP1, går i selvsving omkring dens status som godkendt/ikke godkendt. Sæt den til "Not approved" (man kan ikke approve den, hvis den er expired) og det skal gøres på hver target group. Derefter skal man så decline den igen og på klienterne køre en wuauclt /detectnow, så spiller det.

  • 0
  • 0
#3 Brian Simonsen

Jeg har droppet WSUS, havde den ellers installeret "efter alle kunstens regler" og det fungerede da (efter en UTROOOOOLIG masse klikken + venten) rimeligt i en periode, men efter ret kort tid gik samtlige maskiner i selvsving, også på Office 2003 opdateringer. symptomet var 100% Cpu forbrug ca, ½ time efter start på samtlige desktop installaioner (XP sp2 + Office 2003 sp2).

Dette er dog ca. 1 år siden. Jeg ku' aldrig drømme om at installere det skrammel igen. Jeg tror simpelthen ikke det er menneskeligt muligt at konstruere et system der "automtisk" kan vedligeholde Microsofts hysterisk overkomplicerede rod med opdateringer. Måske tager jeg fejl, jeg skal heldigvis kun vedligeholde 25 -30 desktops, og opdateringerne (kun windows) kan delvist styres med group policies uden om WSUS.

  • 0
  • 0
#4 Janus Holmgaard

Nope ikke første gang og heller ikke sidste gang. Men hvis du sætter et nul eller mere bag dine 25-30 klienter, så har du de antal klienter som jeg og andre f.eks. skal have til at spille sammen med wsus... Så wsus kommer man ikke udenom men man kan gøre det "lettere" for sig selv og ikke benytte wsus'en til at kommunikere direkte til klienten, så alle fejlene ikke bliver sat i produktion til alle klienterne ;-) Jeg brugere f.eks. et 3rd part hotfixinstaller til mine klienter, som jeg er ganske tilfreds med... Men fejl hos Microsoft kommer man nok ikke udenom, desværre... Microsoft skulle tage og bruge noget tid på at teste deres "opdateringer" istedet for bare at smække dem videre til deres stakkels kunder S U K Sidst jeg så en "større" fejl mht. wsus var med lanceringen af IE7...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere