Office 365-abonnement dobbelt dyrt som at købe Office 2013

Microsoft vil gerne have flere til at vælge Office 365 frem for en almindelig Office-kontorpakke. Sammenligner man priserne, forstår man hurtigt hvorfor.

Microsoft ventes at lancere den næste bølge af Office-produkter inden for kort tid, og i den forbindelse vil softwaregiganten uden tvivl især fokusere på cloud-tjenesten Office 365. Men cloud-modellen kan hurtigt blive dyr. Det skriver The Next Web.

Office 365 bliver lanceret til både virksomheder i forskellige pakker, men også til forbrugere. En del af Office 365 er, at man kan downloade op til fem kopier af Office 2013-kontorpakken på op til fem enheder, som både kan være Mac, Windows og Windows RT.

Læs også: Microsoft: Danskerne skal leje Office i stedet for at købe det

Hvis man blot skal bruge Office 2013, så bliver Office 365 imidlertid dobbelt så dyr i forhold til at købe Office 2013 som selvstændig kontorpakke, hvis man regner med, at der går tre år mellem hver opgradering af kontorpakken, og man ikke udnytter muligheden for flere parallelle installationer.

Ifølge ZDNet bliver de amerikanske listepriser nemlig 8,33 dollars om måneden for Office 365 Home Premium, mens Office Home & Student 2013 vil koste 136 dollars.

Det eneste tilfælde, hvor Office 365 bliver billigere end Office 2013 ud fra denne udregning, er for studerende, som kan få Office 365 University for blot 3,30 dollars om måneden.

Også virksomhedslicenserne bliver dyrere, om end de vil have større fordel af de øvrige produkter, som følger med Office 365, som eksempelvis Exchange, Sharepoint og telefonsupport, så en direkte sammenligning ikke er helt fair.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jesper Heden

Hvordan kan man sammenligne 2 priser - hvor man i den ene pakke får en licens og i den anden får man 5! "og man ikke udnytter muligheden for flere parallelle installationer." Ja - udregningen passer, men det det er jo nyheds manipulation på højt niveau.

Kan vi ikke oprette en ny artikel her på version 2 hvor overskriften hedder "Office 365-abonnement 2.5 gange billigere end at købe Office 2013" Så kan vi gemme sætningen "Hvis du vælger at benytte alle 5 licenser" midt inde i nyheder som en bi-ting for udregningen.

Og hvorfor skal Version2 citere andre nyhedssider når priserne er offentligt.

  • 9
  • 12
#5 Deleted User

Nyheden kommer næste gang, når det ikke længere er muligt at købe Office (eller CS) men kun kan købe en licens til cloud. Det er nemlig sådan en dejlig løsning for udbyderen, man kan nemlig skrue på prisen hvis man ikke kan tjene penge ellers, super simpelt, er man først lukket inde på deres platform skifter man jo ikke lige alle sine dokumenter et al. over på google eller open office eller nogen af de andre udbydere heller ikke selvom de så lige sætter prisen 50c op pr. måned pr. bruger...

  • 2
  • 0
#7 Kevin Leth-Pedersen

arDu kan ikke bruge indholdet i denne artikel til noget som helst. Sammenligner du isoleret set Office Pro Plus via Office 365 med en licens aftale er Office 365 en del billigere hvis kunden har Software Assurance på deres licens aftale. Ligeledes skal man indrage Office i det oftest samlede software køb - så det er at sammen ligne æbler med pærer og klart tegn på manglende indsigt. Der kommer sågår nye suites der giver SMB kunder en billigere adgang til Office Pro Plus via Office 365 end på nuværende tidspunkt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere