Offentligt sats på it-startups i Silicon Valley skal give arbejdspladser - i Danmark

Offentligt sats på it-startups i Silicon Valley skal give arbejdspladser - i Danmark
Illustration: The Eye Tribe.
Fem danske it-virksomheder får nu muligheden for at opbygge netværk og udbrede deres teknologi i Silicon Valley. Handels- og investeringsministeren er dog ikke bange for, at virksomhederne efterfølgende holder sig væk fra Danmark.
17. august 2012 kl. 10:44
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvad har Apple, Google og HP til fælles? De har alle tre hovedsæde i Silicon Valley. Ud over de tre teknologi-konger er en lang række andre it-virksomheder vokset ud af den berømte dal syd for San Francisco i Californien.

Nu lancerer Innovation Centre Denmark et nyt projekt kaldet SCALEit, hvor fem danske it-virksomheder er udvalgt til at komme seks uger til Silicon Valley. Og der er ikke tale om oplevelsesferie, men hardcore business. Acceleratorprojektet skal banke international styrke ind i de danske virksomheder, så de kan udbrede deres teknologi og klare sig på et globalt marked – og når det handler om de rette kontakter, er Silicon Valley et mekka.

Den danske stat giver 70.000 kroner til hver virksomhed, og det samme beløb må virksomhederne selv hive op af lommen. Handels- og Investeringsministeriet er en af bidragyderne. Og fra politisk hold skal projektet levere dansk arbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg tror på, at det her skaber danske arbejdspladser. Og hvis danske it-virksomheder skal kunne begå sig på den internationale bane, skal de udfordres af nogle af de bedste it-programmører i verden. Og de sidder altså i Silicon Valley,« siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) til Version2.

En af de fem virksomheder, som er blevet udvalgt til projektet, er The Eye Tribe, som holder til i København. Virksomheden har udviklet en teknik (Se hvordan den virker her), så man ved at kigge et bestemt sted hen kan 'trykke' på elementer på sin smartphone eller spille spil.

Her er direktør og grundlægger Sune Alstrup Johansen rigtig glad for, at pilen i sidste ende endte med at pege på The Eye Tribe. Hans tidligere erfaringer med Silicon Valley er utrolig gode.

»Hver gang vi har været i Silicon Valley, så rykker det enormt. Økosystemet gør, at kontaktudvekslingen er meget bedre end noget andet sted i verden inden for it. Og da vi er på et stadie nu, hvor vi har brugt mange kræfter på at udvikle og lave en prototype, skal vi ud og have kontakter,« siger Sune Alstrup Johansen til Version2.

Virksomhederne skal nok vælge Danmark

Man hvad nytter projektet, hvis virksomhederne efter deres ophold bare vælger at placere deres forretning i udlandet. I Handels- og Investeringsministeriet er man dog ikke bange for det scenarie.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg tror ikke, virksomhederne vil placere sig i udlandet. Eksempelvis er programmørerne langt dyrere i Silicon Valley, end de er i Danmark, det skal man huske. Og skulle danske virksomheder outsource, betyder det ikke, at de lukker i Danmark. Det synes jeg er en vigtig pointe,« siger Pia Olsen Dyhr til Version2.

De bedste af de bedste

Foruden The Eye Tribe er BlueSEQ, Javeleon, Leadmill og Remove the Background blevet udvalgt. Fælles for de fem er, at de af Innovation Centre Denmark er blevet vurderet til at være dem, der på nuværende tidspunkt har bedst potentiale til at klare sig. Samtidig har virksomhederne styr på tre livsvigtige ting:

»Virksomhederne skal have en god teknologi, eller en pain killer om man vil. Samtidig skal man have en et reelt marked at afsætte sin teknologi på. Og man skal have et super team, der kan føre det ud i livet. Ideer alene hjælper ikke noget,« forklarer souschef ved Innovation Centre Denmark Lene Sjørslev Schulze til Version2.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger