Offentligt ansatte får Lenovo- og HP-computere

Statens Indkøb har netop afsluttet en e-auktion over bærbare og stationære computere. Atea og Lenovo løb med ordrerne.

3.789 offentligt ansatte får i den nærmeste fremtid ny computer. Statens Indkøb har netop afsluttet en e-auktion over både stationære og bærbare computere, hvor Ateas bud med HP-stationære og Lenovos bud på bærbare endte som de billigste.

De 3.789 computere går for en samlet pris på godt 21 millioner kroner.

Det er fjerde og sidste gang i år, at Statens Indkøb afholder e-auktion for at få priserne presset endnu længere ned end de rammeaftaler, indkøbsvirksomheden i forvejen indgår med leverandørerne.

»Vores kunder ? ministerier og kommuner ? har meldt en volumen ind til os. Den omsætter vi så til nogle varekurve, som leverandørerne kan byde på,« forklarer fuldmægtig i Statens Indkøb, Casper Dons.

Princippet minder om andre online-auktioner som for eksempel E-bay, bortset fra at prisen falder, jo længere tid der går.

E-auktionen har givet en besparelse på 6,1 millioner kroner svarende til 29 procent i forhold til priserne i Statens Indkøbs rammekontrakt. Med lidt forholdstalsregning giver det en gennemsnitspris på 7.161 kroner, hvis computerne bliver købt under rammekontrakten.

Sammenlagt har kunder på den fællesstatslige computeraftale sparet 26,7 millioner kroner alene i 2009 ved at indkøbe pc'er på statens computeraftale.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Rene Madsen

Ateas salgsdirektør oplyser, at maskinerne bliver leveret med Windows Vista, og at staten har mulighed for at opgradere til Windows 7.

Okay, så der er nogen der kun har kigget på prisen... Det giver jo kun mening at købe dem med windows 7 og ikke med vista...

Næhhe, vi har fået nye maskiner med et gammelt skod os som vi har mulighed for at afløse med et bedre os... Hmm, hvad mon vi skal vælge - vi tager vista...

 • 0
 • 0
#5 Christian Nobel

Er det ikke sådan at rigtig mange offentlige instanser i forvejen har en eller anden MS storkundeaftale/licens (hvad det så end hedder)?

Risikeres der dermed ikke at det offentlige oven i hatten kommer til at betale 2 gange for licensen?

Herudover ville det ikke undre hvis prisen stadigvæk er højere end på det åbne konsummarked.

/Christian

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Jeg tvivler på de har købt operativ-systemer med. Så nej. Hvis i har noget dokumentation på at de har, så post det da endeligt.

Men folk på version2 burde være kloge nok til at skelne erhverv og privat fra hinanden. Netop Lenovo sælger hovedsageligt til erhvervslivet, så de er hamrende ligeglad med at en enkelt Københavner bliver sur over at han ikke kan få særbehandling ;-)

 • 0
 • 0
#10 Anders Rosendal

Netop Lenovo sælger hovedsageligt til erhvervslivet, så de er hamrende ligeglad med at en enkelt Københavner bliver sur over at han ikke kan få særbehandling ;-)

Det er vel ikke særbehandling når de på skrift giver muligheden? En af os forstår åbenbart ikke hvad særbehandling betyder :-)

 • 0
 • 0
#11 Deleted User

Kunne vi måske få lidt journalistisk indhentet materiale om hvad pokker det egentlig er der er blevet købt og hvordan det kan koste igennemsnit 7.161kr efter en 29% rabat. Maskinerne står andetsteds som værende HP dc7900 som er listet til 5200kr pr.stk. på edbpriser. så skal der selvfølgelig sættes en skærm til, men stadig.. og disse skulle så udgøre ca 80% af de indkøbte maskiner. Resten skulle være bærbare (en Lenovo T400 f.eks koster 9200 pr. stk. på edbpriser) som så nok trækker op. Og hvordan med moms.. snakker vi her eksklusiv eller inklusiv

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere