Offentlig digitalisering ikke ungdomsvenlig: Halvdelen har brug for hjælp til selvbetjening
Mere end 90 procent af de helt unge borgere på mellem 15 og 20 år er på internettet flere gange hver dag, og de føler sig godt rustede til den digitale hverdag. Men når det gælder online-kommunikation med det offentlige, så har 41 procent af dem brug for hjælp.
Det viser publikationen 'it-anvendelse i befolkningen 2017' fra Danmarks Statistik.
Tidligere undersøgelser har vist, at de unge også kan være svære at få til at åbne deres Digitale Post, ligesom de ikke altid forstår forskellen på NemID, Digital Post og e-Boks - måske forståeligt nok.
De såkaldt digitalt indfødte ligger med de nye tal fra Danmarks Statistik på niveau med de 65- til 89-årige, hvor 40 procent har brug for hjælp til digitale selvbetjeningsløsninger.
Til forskel fra de ældre er det dog ikke det digitale, der volder de unge problemer, og mange svarer i undersøgelsen, at man også ville have brug for hjælp, hvis kommunikationen ikke var digital.
Samtidig bruger kun halvdelen af de unge digital selvbetjening, mens bare 31 procent af dem svarer, at kommunikation med det offentlige er vigtigt for deres tilstedeværelse på nettet.
»Undersøgelsen her synliggør, at de unge hverken er mere motiverede eller dygtigere til at kommunikere med det offentlige end andre aldersgrupper, selvom kommunikationen foregår på deres digitale hjemmebane,« udtaler Agnes Tassy, specialkonsulent hos Danmarks Statistik, i en pressemeddelelse.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.