Offentlig anklager går ind i tysk NSA-skandale

Tysklands øverste offentlige anklager har indledt en undersøgelse af den seneste tyske NSA-afsløring. Efterretningstjenesten BND skal have opsnappet kommunikation fra europæiske politikere og forsvarsleverandører og sendt det videre til NSA.

Den øverste offentlige anklager i Tyskland er gået ind i sagen om efterretningstjenesten BND's overvågning af blandt andet europæiske politikere og leverandører af forsvarsmateriel.

Det skriver Reuters.

BND skal have tappet kommunikation fra blandt andet forsvarsleverandøren EADS, Airbus Group og franske politikere for derefter at sende det hele videre til den amerikanske efterretningstjeneste, NSA.

Læs også: Tysk efterretningstjeneste ramt af ny NSA-skandale

Det tyske NSA-undersøgelsesudvalg har siden indledt en undersøgelse af sagen, og nu bekræfter den offentlige anklagers kontor altså også, at man vil til bunds i, om der er foregået noget kriminelt, hvem der har haft kendskab til det og hvor længe.

»Vi har startet en indledende efterforskning,« lyder det fra en talsmand.

Virksomheden Airbus Group meldte torsdag ud, at den vil klage til de tyske myndigheder, da den angiveligt skal være en af de overvågede parter, hvis kommunikation er blevet videregivet til NSA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Peter Jensen

Det er nemt at være "det store højteknologisk førende land", når man bare stjæler frugten af andres arbejde.

At politikerne bliver overvåget synes jeg kun er morsomt set i lyset af deres konstante skadelige arbejde for at totalovervåge alle borgere.

  • 9
  • 0
#3 Harry Jessen

I aften klokken 21.00 har tyske ZDF en udsendelse omkring NSA og BND spionage affæren. Den er muligvis dansk tekstet hvis man man har YouSee eller Stofa antenne signal.

Generelt er de 2 store tyske tv kanaler, ARD og ZDF meget kritisk overfor den overvågning som måske er foretaget af BND og delt med NSA.

I Tyskland vil borgerne ikke have den massive overvågning, som mange i Danmark ikke mener er noget problem.

Tænk bare at i Tyskland kan en borger, eller en virksomhed få udelukket et billede af deres hus eller ejendommen hvor de har til huse, ikke må vises i Google Street Wiev. Selv Googles hovedkvarter i Tyskland kan ikke vises i Street Wiev, da der bor en virksomhed i ejendommen der er imod.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere