Offentlig anklager går ind i tysk NSA-skandale

4. maj 2015 kl. 08:303
Tysklands øverste offentlige anklager har indledt en undersøgelse af den seneste tyske NSA-afsløring. Efterretningstjenesten BND skal have opsnappet kommunikation fra europæiske politikere og forsvarsleverandører og sendt det videre til NSA.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den øverste offentlige anklager i Tyskland er gået ind i sagen om efterretningstjenesten BND's overvågning af blandt andet europæiske politikere og leverandører af forsvarsmateriel.

Det skriver Reuters.

BND skal have tappet kommunikation fra blandt andet forsvarsleverandøren EADS, Airbus Group og franske politikere for derefter at sende det hele videre til den amerikanske efterretningstjeneste, NSA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det tyske NSA-undersøgelsesudvalg har siden indledt en undersøgelse af sagen, og nu bekræfter den offentlige anklagers kontor altså også, at man vil til bunds i, om der er foregået noget kriminelt, hvem der har haft kendskab til det og hvor længe.

»Vi har startet en indledende efterforskning,« lyder det fra en talsmand.

Virksomheden Airbus Group meldte torsdag ud, at den vil klage til de tyske myndigheder, da den angiveligt skal være en af de overvågede parter, hvis kommunikation er blevet videregivet til NSA.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
5. maj 2015 kl. 19:26

I aften klokken 21.00 har tyske ZDF en udsendelse omkring NSA og BND spionage affæren. Den er muligvis dansk tekstet hvis man man har YouSee eller Stofa antenne signal.

Generelt er de 2 store tyske tv kanaler, ARD og ZDF meget kritisk overfor den overvågning som måske er foretaget af BND og delt med NSA.

I Tyskland vil borgerne ikke have den massive overvågning, som mange i Danmark ikke mener er noget problem.

Tænk bare at i Tyskland kan en borger, eller en virksomhed få udelukket et billede af deres hus eller ejendommen hvor de har til huse, ikke må vises i Google Street Wiev. Selv Googles hovedkvarter i Tyskland kan ikke vises i Street Wiev, da der bor en virksomhed i ejendommen der er imod.

2
4. maj 2015 kl. 09:27

Det er nemt at være "det store højteknologisk førende land", når man bare stjæler frugten af andres arbejde.

At politikerne bliver overvåget synes jeg kun er morsomt set i lyset af deres konstante skadelige arbejde for at totalovervåge alle borgere.

1
4. maj 2015 kl. 09:14

Den mistænkte efterforsker sig selv? Det er sgu ret smart.