Studerende bad om sine Facebook-data: Fik 1.000-siders PDF

Vil du gerne vide, hvad Facebook ved om dit privatliv? Den østrigske jurastuderende, Max Schrems har fået skriftligt svar efter års kamp mod den sociale gigant. Men han kan knap løfte papirbunken.

Hvor meget ved Facebook egentlig om dig og dit privatliv? Det spørgsmål har den østrigske studerende Max Schrems brugt over et år på at få besvaret fra Facebook selv.

Men nu er der endelig kommet hul igennem - og svaret må siges at være noget af en sværvægter. Det skriver Arstechnica.com.

En samlet udskrift fra Facebook, der omfatter alt fra statusopdateringer, likes, kommentarer og sågar informationer fra prikkefunktionen på Facebook, fylder langt over 1.000 sider, når Max Schrems printer den PDF-fil ud, som Facebook har sendt til ham.

Vil ændre Facebooks privatlivsregler

Max Schrems står også bag gruppen ‘Europe vs Facebook’, hvor han beder Facebook-brugere om at gøre det samme som ham - nemlig at få Facebook til at oplyse konkret, hvor meget den sociale hjemmeside egentlig ved om dig og din aktivitet på sitet.

Meningen med galskaben er, at Max Schrems vil have ændret den privacy-politik, som den store, sociale hjemmeside fører. Og indtil videre ser det ud til, at det er ved at lykkes ham, fordi Facebook hen over sommeren og efteråret har revideret en hel del i den interne behandling af de personfølsomme oplysninger, skriver Arstechnica.com.

Max Schrems foreløbige succes skyldes også, at Facebook har et kæmpe hovedkvarter i Irland, hvor der gælder europæisk lov.

Du kan læse mere om sagen på Arstechnica.com eller på Wall Street Journal.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Nicolai Ascanius

Man kan da selv gå ind på FB og bede om at få alle sine data som en zip-fil. Så går der en times tid, og så får man en mail med et link til en fil.

Min fil var på små 25mb og tog bestemt ikke et år at få FB til at sende mig. Faktisk kan man bare gøre det hér: https://www.facebook.com/download/

Formatet er HTML og de rå billeddata som facebook gemmer dem. Det er egt bare hele din tidslinje som HTML i en offline-udgave...

  • 0
  • 0
Michael Nielsen

Det må da være åbenlyst at du via. dit link ikke får alle de informationen Facebook gemmer om dig. Hvis FB selv fremsender 1000 siders PDF når de bliver presset til at samle alle gemte oplysninger så vil jeg være bare lidt mistænksom når den mulighed for at hente 'alle' oplysninger generere en markant mindre mængde data.

Problemet er naturligvis at FB gemmer bl.a. oplysninger om 'likes' og der er ingen der ved hvad, hvem eller hvordan disse oplysninger bliver brugt. Bliver mine 'likes' omkring sko solgt til Nike, bliver min 'like' af anti fascistisk aktions gruppe (nej den findes ikke - det er et eksempel) gemt og udvekslet med diverse myndigheder i USA eller Danmark?

Hele opbevaringen og brugen af private data er helt uigennemskuelig og det er det der er problemet. De fleste læsere af Version 2 er nok klar over at de oplysninger der lægges på nettet i forskellige sociale netværk ikke længere er private, men må forventes at kunne bruges og misbruges i mange sammenhænge, men jeg tvivler på at hovedparten af FB brugere er klar over det.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere