Østre Landsret åbner sag om Nets' stævning af Konkurrencestyrelsen efter syv år

Illustration: Bygningsstyrelsen
Nets stævnede i 2013 Konkurrencestyrelsen efter at være blevet pålagt at sænke gebyret ved nethandler.

I 2013 blev Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen stævnet af Nets, fordi styrelsen besluttede, at det gennemsnitlige kortgebyr øjeblikkelig virkning skulle nedsættes fra 1,90 kroner til 1,20 kroner, men beslutningen fik betalingstjenesten til at stævne styrelsen.

Sagen tages nu op i Østre Landsret i de tre første dage i december efter mere end syv år.

Det skriver Berlingske

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen mente i 2013, at Nets havde monopol på betalingsområdet, som gjorde, at der kunne tages urimeligt høje gebyrer. Dette havde Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, klaget over allerede i 2010.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Mikael Ibsen

En ventetid på 7 år for at få en sag behandlet i Østre Landsret ?

Det lyder meget underligt, og ikke særlig opmuntrende for opfattelsen af retssystemet, så der må være en meget specifik baggrund for en så særpræget retstilstand.

 • 10
 • 0
#2 Deleted User

Nej du læser desværre helt rigtigt. Jeg har selv en sag kørende, nu på syvende år, jf. en dansk bankdirektør som ikke just efterlever lovgivning, når det kommer til forretning, netværk og eventuelle fremtidige samarbejdspartnere. Årsagen til det tager langtid at behandle kan måske skyldes, at den nuværende direktør for finanstilsynet umildbart er rodet dybt ind i sagen, og der derfor er tale om ekstraordinær svindel på så højt plan, man lige skal sunde sig først.

Det umildbart kutymen herhjemme, og forarvet bliver man vel allerede efter det første år??? Jeg mener de restende efterfølgende 6 beretter blot om, vores system er IKKE-fungerende og efterslæbet vil på sigt ikke kun slå benene væk under samfundet men destruere os fuldstændig.

Mette og de andre på borgen ved det godt, men forventer selv at være gået af til den tid det går op for befolkningen.

 • 7
 • 1
#3 Mikael Ibsen

Åbenbart lige så dysfunktionelt som så meget andet i det offentlige efterhånden.

Men på den baggrund stikker det hér selvfølgelig ikke ret meget ud i virkelighedens verden.

Vi justerer forventningerne endnu en kende ned - og sender en tænderskærende og på ingen måde venlig hilsen til Lene Espersen’s domstolsreform.

 • 4
 • 0
#4 Knud Larsen

Man har helt tilsidesat retssikkerhed. Private søgsmål er prioriteret efter alle de mange straffelovsager. http://skat-uret.dk/ret/2017-ringe-retspleje-politiets-rolle.aspx

Lovjask og sjusk og politisering gør det endda værre. læs også om ovegreb og magtfordrejning: http://optimalpub.dk/page2.html Politiet sender nu bøder ud uden bevis og byretten blåstempler det uden skrupler - den er virkelig helt gal. Cororna bud: mindst 6 overnatninger, men det er lodret i strid md EU-retten?

 • 3
 • 0
#5 Deleted User

Jeg er i dag fredag kl 15:43 blevet kontaktet af Version2's community manager, Morten. Han vil blot informere mig om, at han har slettet nogle af mine indlæg. Meget selektivt har han været igang, og han vil påminde om deres regler her på platformen, som skal overholdes!

Det noget om at Version2 gerne må gå i kødet på offentlige instanser som ikke overholder deres tidsfrister, men når vi som brugere kommentere på disse sager i det oplagte tilføjet kommentarspor, så må det ikke indeholde samme detaljegrad. Ja egentlig prøver Morten vist nok bare at sige, han er ved at hive version2 platformen midt over og ytringsfriheden med i sænk.. Så han vil opfordre til hvis folk selv finder vejen ud, sletter deres data og overgår til andre faktisk interesse sites.

Version2 har også været et brændende lokum alt for længe. Men de så nu ved at takke helt af. Spændende udvikling.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere